На 17 март италианското правителство прие пътна карта за поетапно

...
На 17 март италианското правителство прие пътна карта за поетапно
Коментари Харесай

От 1-ви април Италия започва поетапно да премахва COVID ограниченията

На 17 март италианското държавно управление одобри пътна карта за поетапно анулиране на рестриктивните мерки, въведени поради ковид. Решенията на държавното управление бяха оповестени в този момент в Държавния вестник и влизат в действие от 1 април. Ето какво се трансформира от този момент, обобщават вестниците " Кориере каузи сера " и " Месаджеро ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31111
От 1 април отпада изключителното здравно състояние, въведено в Италия преди две години.

От 1 април ще може да се върви на работа единствено с елементарен зелен документ (тоест уверение за изработен тест за коронавируса) вместо със супер зелен документ (удостоверение за прекаран коронавирус или за ваксинация). Това ще е в действие и за хората над 50 години, за които беше наложително да вървят на работа единствено със супер зелен документ.

Задължителната имунизация остава в действие до 31 декември за здравния личен състав и за личния състав на обществените заведения. Но от 1 април за неимунизираните учители, военни, служители на реда и чиновници в затворническата система няма да се ползва мярка за краткотрайно премахване от работа при липса на имунизация против COVID-19. На 15 юни за тези категории трудещите отпадат всички имунизационни отговорности, осведоми Българска телеграфна агенция.

От 1 април до 30 април в градския превоз ще продължава да се пътува с маски от вида FFP2, само че няма да се изисква към този момент супер зелен документ.

За пътешестване в самолети, влакове и фериботи от 1 до 30 април ще е нужен елементарен зелен документ, вместо супер зелен документ. От 1 май няма да се изисква никакъв документ в тези вътрешни транспортни средства, нито пък ще е наложително в тях носенето на маски от вида FFP2.

От 1 април в откритите елементи на заведенията ще може да се употребява и без зелен документ. Но за закритите елементи на заведенията ще би трябвало италианците да изчакат до 15 април, с цел да влизат без зелен документ, написа " Кориере каузи сера ". Но непознатите туристи от 1 април ще могат да посещават закритите елементи на питейните заведения, заведенията и заведенията за хранене и с антигенен тест или с PCR тест.

В магазините, фризьорските салони, банките, пощите и държавни институции от 1 април няма да е необходим зелен документ, а влизането ще е единствено с маски.

За лицата, които са били в стеснен контакт със инфектиран с COVID-19, няма да има от 1 април карантина, а единствено обвързване за носене на маска от вида FFP2 за 10 дни на закрито или където има скупчвания на доста хора.

В учебните заведения от 1 април в класове с до 4 инфектирани не се минава към отдалечено образование, само че има обвързване за носене за 10 дни на маски от вида FFP2. Дистанционно учат единствено инфектираните. В университетите от 1 до 30 април студентите би трябвало да имат зелен документ.

От 1 април за посещаване на игрища е необходим единствено елементарен зелен документ и маска от вида FFP2. Стадионите ще одобряват 100 % фенове от тази дата.

От 1 април в киносалоните, театрите, концертните зали и спортните закрити зали до 30 април ще продължава да е необходим супер зелен документ. От 1 май няма да е необходим документ и няма да е нужно и носене на маски от вида ФФП2.

В здравните заведения ще се влиза от 1 април до 31 декември със супер зелен документ.

Маските падат на 30 април на закрито. Дотогава маските от вида FFP2 са наложителни в градския превоз, самолетите, влаковете и фериботите, лифтовете, театрите, киносалоните, концертните зали, нощните заведения, спортните прояви на закрито.

От 1 май не  е необходим зелен документ за спортни действия на закрито. А още от 1 април спортни действия навън ще могат да се практикуват без зелен документ.

От 1 април е свободен достъпът до празнични тържества и церемонии. От 1 април няма да е необходим зелен документ и за посещаване на тематични паркове.

До 30 април ще е в действие супер зелен документ за конгресните центрове, за спа центровете и за игралните зали. До 30 април ще се изисква супер зелен документ и за нощните заведения. Като от 1 април нощните заведения ще одобряват при 100-процентен потенциал.

От 1 април за влизане в хотели и сходни обекти за настаняване няма да има никакви ограничавания.

На 30 юни отпада отдалечената работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР