На 16 юни 2022, в Национална спортна академия „Васил Левски

...
На 16 юни 2022, в Национална спортна академия „Васил Левски
Коментари Харесай

Иновативно обучение за физическа активност при остеопороза се проведе в София

На 16 юни 2022, в Национална спортна академия „ Васил Левски " се организира новаторско по рода си образование за физическа интензивност при остеопороза, което събра 35 спортни експерти, които след актуалното събитие ще имат опция да започват стратегии за лица, диагностицирани с остеопороза.

Имайки поради потребностите за поощряване на пациенти с риск или страдащи от остеопороза да упражняват физическа интензивност, както и да се образоват спортни и здравни експерти за това по какъв начин да ги предизвикват, план HAPPY BONES има за съществена цел създаване и поощряване на новаторски протокол за извършения за остеопороза за остеопенични/остеопоротични, обездвижени лица на възраст 50-65 години, с цел да ги включат в умерени извършения и като разследване, да покачат качеството им на живот (във физиологичен и психически план).

В интервала октомври 2021 - април 2022 в София се организира пилотна стратегия, в която взеха присъединяване 24 дами, като програмата даде опция да се тества на процедура протокол, който да обезпечи качествена физическа интензивност на посочената целева група.

Обучаващи специалисти на извършеното събитие бяха спортните експерти от България, които организираха пилотна за страната приспособена терапия - Валентина Недева и Ивелина Димитрова, а през есента на 2021г минаха образование по приспособената терапия за физическа интензивност на дами, диагностицирани с остеопороза, проведено от университет Форо Италико в Рим:

• Валентина Недева (MVJ SPORT)
Валентина е била играч и учител по Спортни танци. Тя е квалифициран треньор в Национална Спортна Академия " Васил Левски " по Спортни танци, Спортна публицистика и Спортна педагогика. Била е професионален танцьор и хореограф в ТВ предаванията ‘Dancing stars`, " Танцувай с мен " по БТВ и " Най-хубавите години от нашия живот " по Българска национална телевизия. Лицензиран инструктор по Zumba fitness, Kangoo Jumps, Аеробика. Валентина е част от първия екип за България по плана ‘Dancing with health`. Програмата е танцова терапия за дами с рак на гърдата. Разработена е в университета Форо Италико в Рим, Италия.

• Ивелина Димитрова (Class for your back)
Ивелина Димитрова, квалифициран кинезитерапевт, докторант в НСА " Васил Левски " и хоноруван учител по кинезитерапия в СУ „ Св. Климент Охридски " и НСА. Тя е специалист-кинезитерапевт с богат на практика опит, който постоянно и е служил за основа на пробната и активност в региона на кинезитерапията и рехабилитацията.

Създател на приспособена методика за изправителна гимнастика Class for your back, която ползва апробирани, експериментирани и прилагани в практиката лични методики и комплекси от извършения ориентирани към проблемите на гръбначния дирек и организма.

Ивелина е част от първия екип за България по плана ‘Dancing with health`. Програмата е танцова терапия за дами с рак на гърдата. Разработена е в университета Форо Италико в Рим, Италия.

Проект Happy Bones е съ-финансиран по стратегия „ Еразъм+ " на Европейската комисия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР