На 16 ноември е професионален празник на НАП. Денят на

...
На 16 ноември е професионален празник на НАП. Денят на
Коментари Харесай

НАП отбелязва професионалния си празник

На 16 ноември е професионален празник на Национална агенция за приходите. Денят на Свети деятел и евангелист Матей – първият събирач на налози.

Навръх празника си данъчните регистрират още една година на рекордни доходи. До 31 октомври 2021 година в Национална агенция за приходите са постъпили близо 22,5 милиарда лв., което е 2,3 милиарда лв. повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

За облекчение на данъкоплатците Национална агенция за приходите предлага 150 разнообразни онлайн услуги, което я подрежда на водещо място в страната измежду цифровите институции.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Над 2,3 милиарда лв. са приходите, постъпили в Национална агенция за приходите през месец...

Бургаската териториална дирекция на Национална агенция за приходите също отбелязва растеж на приходите. За първите 10 месеца на годината постъпленията са 1 милиарда лв., което е със 142 милиона лв. повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Най-голям е растежът при приходите от Данък добавена стойност – 26 на 100. Само за месец октомври в бюджета са импортирани повече от 105 милиона лв., което е с близо 7,5 млн. лева повече по отношение на същия интервал на предходната година, съобщи БГНЕС.

Ето какво сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов в обръщението си към чиновниците на приходната организация: Постигнатите отлични резултати се дължат както на положителната работа на всички чиновници в приходната организация, по този начин и на позитивна смяна в държанието на данъкоплатците. Наблюдава се резистентен растеж на доброволното обявление и заплащане от страна на бизнеса и жителите. Не мога да не загатна нарасналата успеваемост на контролната активност и постигнатите доста положителни резултати в битката против сивата стопанска система. Факт е, че неуморният и виновен труд, високите професионални стандарти, непрекъснатото развиване на електронните услуги, съгласно потребностите на потребителите, бързината, точността и коректността в отбраната на обществения интерес, дават измерим резултат. Така би трябвало да се развива Национална агенция за приходите – непрестанно да покачва качеството на предлаганите услуги и да понижава разноските на жителите и компаниите, като ги улеснява да съблюдават отговорностите си “.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР