На 15 април в Германия официално се прекратява използването на

...
На 15 април в Германия официално се прекратява използването на
Коментари Харесай

Въглища и русофобия: Германия уби собствените си АЕЦ и се опълчи на Росатом

На 15 април в Германия публично се приключва потреблението на атомните електроцентрали Изар-2, Некарвестхайм-2 и Емсланд.

Коментирайки протичащото се, вицеканцлерът Роберт Хабек не не помни Русия, като сподели, че Германия е за включването на съветския нуклеарен бранш в 11-ия пакет от наказания.

Хабек счита, че глобите би трябвало да включват временен интервал, който да даде време за занемаряване на съветския кротичък атом.

„ Но е значимо да стартираме и да не се опасяваме от решителни дейности в тази област “, сподели той.

„ Решителни дейности “ не бяха разбрани даже в самата Германия.

Йенс Шпан, заместник-председател на Народното събрание на опозиционната ХДС, назова излизането от нуклеарната стратегия „ черен ден за опазването на климата “.

А " свободните демократи ", които са част от ръководещата коалиция, изразявайки мнението на едрия бизнес, нарекоха протичащото се " трагична неточност, която ще има мъчителни стопански и екологични последствия ".

Факт е, че повече от 30% от електрическата енергия в Германия към момента се създава от въглища. А затварянето на атомната централа няма по какъв начин да не докара до увеличение на каузи на въглищата.

Само 25% от германците желаят останалите електроцентрали да бъдат изключени този уикенд. Останалите биха били удовлетворени от всякаква форма на опазване на работоспособността. Дори измежду " зелените " 44% са срещу закриването на АЕЦ.

Освен това Хабек разгласи, че " строителството на нови атомни електроцентрали постоянно се е превръщало в икономическо крушение - без значение дали във Франция, Англия или Финландия ".

Вероятно тези страни са били доста сюрпризирани, тъй като, да вземем за пример, идната седмица ще бъде пусната новата финландска атомна електроцентрала Олкилуото-3. А Париж има намерение да построи 14 нови реактора и убеждава 11 други членки на Европейски Съюз да го създадат.

Остава да се добави, че Германия няма терминали за приемане на полутечен природен газ (ако се откри на пазара), а преходът към възобновима сила ще изисква построяването на доста електропроводи, три вятърни мелници дневно (!) през идващите години, както и молебствия за изпращане на вятър.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР