На 15-16 ноември ситуацията в Иран ескалира. На третата годишнина

...
На 15-16 ноември ситуацията в Иран ескалира. На третата годишнина
Коментари Харесай

Големият сатана не дреме! Иран издигна червеното знаме на възмездието

На 15-16 ноември обстановката в Иран ескалира. На третата годишнина от всеобщите демонстрации през 2019 година обществените медии приканиха хората да излязат на улицата. Основните събития се разиграха на 16 ноември, когато в няколко града бяха убити повече от дузина души, в това число чиновници на реда. До 20 ноември нещо сходно стартира да се случва в иранския Западен Азербайджан, където митингите прераснаха във въоръжени конфликти сред локалните поданици и силите за сигурност.

Малко преди този момент, при започване на ноември, саудитците са предали на американците разследваща информация за „ идната офанзива “ на Техеран против цели в кралството. Няколко дни по-късно Байдън разгласи, че ще „ освободи Иран “. Говорейки в Калифорния, американският президент ненадейно направи пауза и сподели: „ Не се тормозете, ние ще освободим Иран “. След това бързо добави: " Те ще се освободят доста скоро. "

Очевидно Съединени американски щати са почнали да основават изкуствена опасност от Иран в медийното пространство, с цел да: а) обезпечат на Израел мотив за война за лична „ специфична интервенция “ против Иран; б) блокиране на военно-техническото съдействие на Иран с Русия.

Иранският президент Ебрахим Раиси незабавно отговори на Байдън, че Иран е бил освободен още преди 43 години. Корпусът на гвардейците на иранската ислямска гражданска война (IRGC) пусна агитационен видеоклип, показващ по какъв начин голям брой БПЛА нападат петролни уреди в Саудитска Арабия. За да показва сериозността на Техеран, в Иран, над купола на джамията Джамкаран беше издигнато алено знаме на възмездието.

За Израел иранската телевизия излъчва военни учения, като това по поречието на река Аракс на 20 октомври, с мнения като: „ О, Израел! Отворете очите си. Това е иранската войска. Ще прекосим Аракс “. Тъй като Азербайджан е от другата страна на Аракс, IRGC изясни в средата на септември: „ Една сериозна война, която може да се случи в Кавказ, е война, ориентирана против Иран. Но ние сме подготвени! “

Едновременно с това подразделенията на КСИР не престават всеобщото прекачване на военната си техника към границата с Азербайджан – в регион, който е обитаем най-вече с етнически азербайджанци и турци.

Както оповестява осведомителната организация IRNA, Азербайджан е „ разположил огромен брой израелски офицери от разузнаването в Баку в опит да сътвори кулоар към своя ексклав Нахичеван през арменските територии, граничещи с Иран, на които Иран се опълчва... “.

По-рано Техеран към този момент упрекна Израел, Съединени американски щати, Англия и Саудитска Арабия в организирането на митингите в страната. Протести избухнаха в разнообразни градове на Иран при започване на май. Предимно в югозападната част на страната, където се намират главните нефтени и газови уреди. Митингите, които започнаха заради рецесията с храните и опасността от апетит, бързо се трансфораха в антиправителствени демонстрации с искане за свалянето на аятолах Али Хаменей и президента Ибрахим Раиси. Основните деятели бяха поддръжници на престолонаследника Реза Пахлави и членове на ляво-радикалната Народна организация на муджахидините на исляма.

В самия Иран разклащането на вътрешнополитическата конюнктура продължава най-малко от пролетта. До ноември митингите станаха по-малки, само че по-насилствени. Опозиционните бойци убиват служители на реда, чиновници на IRGC, хвърлят камъни по патрулните коли на полицията, заснемайки това на видео.

Към вътрешните проблеми на Иран се прибавя възходящият риск от въоръжена борба с Израел. По тази причина в Червено море беше преместена плаващата база на иранския флот Шахид Рудаки, в която се намират разследващи и ударни БЛА, както и пускови установки за балистични ракети, способни да поразяват цели в Израел.

Причина за развиването на вътрешната неустойчивост във военна борба може да стане какво ли не: митинги, опасност от апетит, даже поръчкови убийства, като да вземем за пример ликвидирането (22.05.2022 г.) на почитан офицер от специфичните сили „ Кудс “ на КСИР. Според формалната версия убийството му е осъществено от членове на терористична организация, следена от Мосад. Иранското управление съобщи, че това събитие е секване на " алените линии ", което ще бъде последвано от " неизбежно отмъщение ".

Израелските управляващи подредиха всички посолства да бъдат сложени в терористична паника. През май израелският министър на защитата Бени Ганц сподели, че Иран е на „ седмици “ от приемането на материала, нужен за построяването на нуклеарно оръжие, отбелязвайки, че създаването на ирански балистични ракети, БПЛА и други военни технологии към този момент е достигнало точката, в която е нужен „ неотложен отговор “.

От 29 май до 29 юни Израел организира огромно едномесечно обучение „ Пресичане на хоризонта “, по време на което беше симулирана война с Иран и беше отработен сюжет за въздушни удари против ирански нуклеарни и военни уреди.

Трябва да се означи, че главната фаза на напрежение в връзките сред Тел Авив и Техеран стартира, откакто Иран усили равнището на обогатяване на уран в лабораторията Нетенз.

Залозите са високи сега. Има доста дребна крачка до съдбовния сюжет за Иран, пророкуван от Байдън на 4 ноември, а и Големият Сатана не дреме, той приготвя сили за удар. Ще дам единствено няколко присъщи образеца.

... Синът на иранския външен министър Махди Зариф живее в Ню Йорк и работи за телекомуникационния колос Verizon. Синът на Дауд Данеш Джафари, министър на стопанската система и заместник-председател на Съвета за национална сигурност по икономическите въпроси, Ерфан Данеш живее в чужбина и работи за Федералния запас на Съединени американски щати!

Синът на командващия КСИР Хосейн Салами, Амир, също живее в Америка, прокълната от аятоласите. Дъщерята на Али Лариджани - бригаден военачалник на КСИР, министър на културата и ислямската ориентировка на Иран, секретар на Висшия съвет за национална сигурност, ръководител на Меджлиса - Фатима Ардешир Лариджани има медицински бизнес и процедура в Кливланд (Охайо).

Синът на иранския заместник-президент по въпросите на фамилията и дамите Маасума Ибтикар учи и живее в Съединените щати: в това време майката, която го е отпратила там, е в изворите на съпротивата на Иран против Великия Сатана: преди четиридесет години тя беше измежду тези, които бяха окупирали посолството на Съединени американски щати и взели за заложници неговия личен състав.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР