На 14 май в Бургаския окръжен съд започва срещу сирийският

...
На 14 май в Бургаския окръжен съд започва срещу сирийският
Коментари Харесай

Започва делото за убийството на полицаите, пометени от автобус с мигранти

На 14 май в Бургаския областен съд стартира против сирийският жител Омар Аднан, който е упрекнат в съзнателно ликвидиране на двамата служители на реда, починали при провокираната от него злополука на рейс с мигранти и патрулен автомобил в Бургас.

Фаталният случай, при който починаха двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев се случи след полицейско гонене на рейс, на 25 август 2022 година Призори рейсът, в който имаше 48 незаконни бежанци, и беше ръководен от сирийския жител, връхлетя върху патрулния автомобил на двамата бургазлии. Те починаха на място в опит да го спрат. Омар Аднан към този момент е получил присъда от 4 години и 10 месеца отнемане от независимост, както и 11 хиляди лв. санкция за трафик на бежанци.

„ Очаквам обективна присъда – до живот. Това е тежък удар. Разбито ни е фамилията и здравето. Чувстваме доста болежка и доста горест ”, сподели в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия майката на починалия служител на реда Атанас – Керана Градева.

Бащата Панайот Градев също изясни, че чака обективна и действителна присъда. „ Синът ми и сътрудника му са били на промяна в елементарен пътен полицейски патрул, не е било тяхна работа за такава профилирана акция ”, уточни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР