На 14-ия ден от войната в Украйна, подразделенията на проруските

...
На 14-ия ден от войната в Украйна, подразделенията на проруските
Коментари Харесай

Москва обяви успешно настъпление в Мариупол. И хуманитарни коридори

На 14-ия ден от войната в Украйна, подразделенията на проруските сепаратисти не престават да настъпват в украинския град Мариупол, оповестява Москва, представена от ДПА. Бойците на самопровъзгласилата се Донецка национална република са напреднали с съвсем километър, откогато примирието в града завърши, разгласи съветското министерство на защитата.

Мариупол, стратегически значим град на Азовско море, е обсаден от дни и се допуска, че изискванията за останалите там цивилни поданици са плачевни. Няколко опита за евакуация на града се провалиха, макар че беше невероятно това да бъде доказано посредством самостоятелен източник, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според известията им сепаратистите и съветските елементи реализират триумфи и на други места в Източна Украйна.

Леонид Пасечник, началник на самопровъзгласилата се Луганска национална република, съобщи, че град Попасна е високомерен и че украинските сили са обкръжени.

В същото време се чака през днешния ден Москва да разгласи в 10:00 ч. московско време прекъсване на огъня, както и че подготвена да обезпечи филантропични коридори от Киев, Чернигов, Суми, Харков и Мариупол, а също и от други градове след координиране с Украйна.

Или най-малко това се споделя в изказване, подписано от ръководителя на съветския Междуведомствен координационен щаб за филантропично реагиране в Украйна военачалник Михаил Мизинцев, представено от ТАСС.

На хората, които желаят да изоставен Чернигов и Киев обаче, се оферират единствено направления до съветска и беларуска територия. Жителите на останалите градове могат да заминат за Западна Украйна, твърдят от съветското министерство на защитата.

В известието се прецизира, че Русия прави това за да подсигурява сигурността на мирното население и непознатите жители.

Украинските военни пък оповестиха, че през последните 24 часа " съперникът е забавил темпото на настъпателната си интервенция, прибягва най-вече до ракетни и бомбени удари по цивилна инфраструктура ", предава БНР.

В изказване на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна се споделя, че Русия продължава да се концентрира върху обкръжаването и завладяването на Киев, Суми, Харков, Мариупол, Николаев и Чернигов, както и върху основаването на сухопътен кулоар сред Русия и анексирания полуостров Крим.

Организация на обединените нации заяви, че два милиона украинци към този момент са избягали от страната след нахлуването на Русия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР