На 14 февруари едни родители в София не заспаха. Сънят

...
На 14 февруари едни родители в София не заспаха. Сънят
Коментари Харесай

Нелепите инциденти, които убиха хора и за които виновни няма

На 14 февруари едни родители в София не заспаха. Сънят им бе лишен поради безразсъден случай, при който изгубиха детето си. Докато чака на светофар, до момента в който хората честват, съдилищата са в почивен ден, а съвестта на мнозина е в дългогодишна кома… 16-годишен юноша умря от токов удар.

Според първичните версии евентуално става дума за разкрит необезопасен кабел. Фактите занапред ще се обясняват. Но още в първите часове заваляха оправдания. От ЧЕЗ, от Столичната община, от регион " Триадица ". И несъмнено, заваляха и обещания, че инспекциите ще открият отговорните, които ще бъдат осъдени. 

Обещания, които никой не чака да бъдат изпълнени. Защото в България това не е първият неуместен случай, при който младеж умира и по-късно няма отговорни, няма и осъдени. 

Фонтанът палач

На 3 май 2005 година 34-годишният Веселин Маринов почина неуместно, също изумен от токов удар, откакто потопи ръцете си във водата на фонтана на площад " Славейков ". Впоследствие бе изяснено, че повода за гибелта му е изгнилата изолираност на проводниците.  

Съоръжението обаче нямало общо със столичното Електроразпределение. Отне време да се разбере и кой действително го стопанисва оборудването. Не беше ясно и кой е изработил електрическата система на фонтана. По-късно бе формирано дело от Софийска градска прокуратура за ликвидиране по несъобразителност.

През 2011 година Върховният касационен съд, откакто няколко пъти връщаше делото на предишна инстанция, призна за отговорен и осъди на 1000 лв. санкция Васил Каменов, изпълнителен шеф на пазари " Теменуга ", които са стопанисвали площада.

Стойността… Трудно е да се дефинира цената на човешкия живот, немислимо е да се съпостави с парична санкция. Но това съществува още, откогато свят светува. Така да вземем за пример преди блзио 1990 години Юда получава 30 сребърника, с цел да съобщи Иисус. Пари, които са му стигнали да купи 1 магаре.

 

Къщата палач

На 19 септември 2006 година остаряла 4-етажна постройка в центъра на София – на кръстовището на ул. " Алабин " и ул. " Леге " – се срути и умъртви две девойки в автомобил.

26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова.

И след този драматичен случай следствията и експертизите бяха многочислени. Повече от 12 години лиши да се разгласи кой е отговорен... И по този начин през 2018 година Софийски градски съд се произнесе, че всичките искове са неоснователни, притежателят на постройката Георги Кирчев е почтен. Инженерът, направлявал ремонта – Петър Петров, е почтен. Николай Симеонов, шеф на компанията, ангажирана с ремонта – също е почтен. А строителят Манчо Антонов беше оневинен.

Всички, които са били ангажирани с действия по рухналата къща, съгласно съда, не са имали нищо общо с нещастието.

Нещастни произшествия се случват, хората бъркат. Разследващите органи и съдът дават обещание, че ще има правдивост. И ние, жителите, все чакаме да я забележим. А някои ще чакат постоянно децата си, които по този начин и няма да се върнат вкъщи.

 
Сачева пред DW - има ли дъното дъно?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР