На 12-ти януари „“ организира протест, който имаше за цел

...
На 12-ти януари „“ организира протест, който имаше за цел
Коментари Харесай

Костадинов: Искам да чуя от Петков дата, на която пада „зеленият сертификат“ и тя да е скоро

На 12-ти януари „ “ провежда митинг, който имаше за цел унищожаване на „ зеления “ документ “. След митинга ние разговаряхме с министър-председателя и се договорихме за основаване на експертна група от експерти, в чието сформиране да се съблюдава паритетният принцип. За съставянето на работната група се договорихме на 14-ти, а нейното първо съвещание се състоя 10 дни по-късно. Ние бяхме задоволително диалогични и търпеливи, тъй като искахме тази полемика. След дълго очакване обаче още първото съвещание на работната група се провали поради нашето предпочитание да има лъчение онлайн. Това съобщи на брифинг на Народно събрание.

Той заяви, че е и имал сложна връзка със съветника по здравни въпроси на министър-председателя: „ не сме глупави. С това туптене на топката се пробват да протакат нещата във времето напред. Ние обаче няма да поносим. До 2-ри февруари трябваше да има изясненост. Месец по-късно нищо не се е случило “. Според Костадинов това е пренебрежение към българските жители: "Търпението ни се изчерпа и взехме решение да организираме митинг “.

„ Другата седмица ще вземем коя ще бъде датата, само че ще е в границите на 10 дни. Ще решим и в какъв формат ще бъде. Основното ни искане остава същото: унищожаване на тази дискриминационна мярка “, изясни той.

Той напомни, че президентът Радев е въвела тази мярка, с цел да може да беседва наедно с европейските си сътрудници: „ Крайно време е сами да взимаме решенията си “. По думите му българските ръководещи са заговорили за унищожаване на „ зеления документ “, тъй като такава е наклонността в Западна Европа.

Костадинов сподели, че след отговор на проф. Сербезова към народен представител от „ “ излиза наяве, че хората работещи в администрацията, ще би трябвало да заплащат правенето на проби за коронавирус, с цел да вървят на работа. На въпрос на публицист какво ще каже, в случай че в този момент му се обади премиера Кирил Петков, водачът на „ “ отговори: „ Искаме да чуем дата, на която пада „ зеления “ документ и тя да е скоро – на следващия ден, вдругиден или най-късно до 20-ти февруари.

Той изиска унищожаване на тестването на учениците, както и задължението учителите да бъдат имунизирани. Според него няма да има потребност от обезщетения, в случай че няма вреди върху стопанската система. По думите му ръководещите не почитат огромна част от българските жители, които не желаят да се имунизират.

Лидерът на " " посочи, че по коридорите на Народното събрание се носи цигарен пушек, което също е в несъгласие в разпоредбите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР