Когато преди две години аз встъпих в длъжност като служебен

...
Когато преди две години аз встъпих в длъжност като служебен
Коментари Харесай

Ексминистър Шишков: Преди две години Детската болница беше по-назад от магистрала „Хемус“

„ Когато преди две години аз встъпих в служба като длъжностен министър, Националната детска болница беше в положение по-назад от автомагистрала „ Хемус “. Имаше неудачен избор на постройка, бяха дадени още веднъж едни милиони напред за инженеринг, за планиране на нещо, което не можеше да се случи. Най-страшното обаче не са парите, а изгубеното време. “

Това сподели в предаването „ Тази заран “ някогашният длъжностен министър на районното развиване арх..

По думите му досега е изгубено доста време в това да се построи Детска болница, за която в действителност е липсвала същинска настройка да бъде направена.

„ Една година по-късно ние към този момент имаме терен. Терен от 40 декара, в който имаме и 15 декара гора. Терен, за който успяхме да създадем градоустройствен статут. Успяхме да създадем договорка с частен притежател да транслираме парцела. Получихме дарения от 15 декара от Столична община. Така събрахме много добър терен за Детска болница – същинска, нова, модерна “, добави Шишков.

Той съобщи, че непрестанно е бил упрекван, че този терен не е подобаващ, тъй като не е отзивчив.

„ Това не е правилно – мястото е близо до бъдещето развиване на Южната дъга на Околовръстния път, който също всички чакаме 10 години “, акцентира арх. Шишков.

„ Накрая остана най-лесното. Сградите да бъдат съборени. Другото, което трябваше да се направи в този стадий беше в детайли задание за планиране. В момента ние можеше да сме почнали проектирането на болничното заведение. Загубихме една година “, сподели още той.

По думите му заданието за планиране е стартирано от някогашния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

„ Най-важното е, че оставихме подготвен терен и бъдеще за развиването на Детска болница “, сподели.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР