На 12 май, петък, приключва последният етап от 26-то издание

...
На 12 май, петък, приключва последният етап от 26-то издание
Коментари Харесай

На 12 май: Награждават най-талантливите в конкурса Петя Дубарова

На 12 май, петък, завършва последният стадий от 26-то издание на Националния книжовен конкурс „ Петя Дубарова “. Тържествената гала ще се организира в зала „ Петя Дубарова “ на КЦ „ Морско казино “, с начало от 18.00 часа. Тогава ще бъдат оповестени спечелилите, апо традиция наградените произведения ще бъдат оповестени в сборника „ Петя - кей зелен “, който се дава в електронен и книжен вид.

Жури с ръководител проф. Милена Кирова и членове – Кристин Димитрова, Диана Петрова, Мартин Колев и Росен Друмев, излъчи любимците за 2023 година в разделите лирика и прозаичност.

Наградите по статут са първо, второ и трето място за лирика и прозаичност, както и по пет поощрения във всеки от разделите. Голямата премия – пластиката „ Полет “, направена от Ненчо Русев – по традиция се връчва на едно от двете първи места.

И тази година специфични награди ще се връчат от РУО-Бургас, Регионална библиотека „ ПейоЯворов “.

Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищна активност към МОН и е гарантиран със стипендии по Наредбата за протекция на деца с изявени способности – възпитаници от 14 до 18 години.

И тази година водещи на състезанието ще бъдат младите артисти от „ Адриана Будевска “ – Никола Парашкевов и Пепа Николова. Тържествената стратегия включва три музикални осъществявания по стихове на Петя, готови от Кина Христова - началник на вокално студио " Сезони " в " Народно читалище Пробуда - 1880 година Бургас ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР