На 12 февруари 2024 г., понеделник, започва регистрацията за глобалната

...
На 12 февруари 2024 г., понеделник, започва регистрацията за глобалната
Коментари Харесай

Започва регистрацията за безплатни курсове за основни дигитални умения за жени по глобалната програмата “Women in tech”

На 12 февруари 2024 година, понеделник, стартира регистрацията за световната стратегия „ Women in tech “. Тя има за цел да помогне за превъзмогването на разликата сред половете в софтуерната промишленост. Дава се  опция на безработни дами и такива, които търсят преквалификация, да придобият съществени цифрови умения.

Програмата се реализира взаимно с Министерството на труда и обществената политика. В нея взе участие Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България. Това е част от тристранен меморандум за съдействие.

Курсовете ще бъдат безвъзмездни и ще се организират във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи в цифрова класна стая. Тя е особено оборудвана от Хуауей Технолоджис България. Освен от уеб страницата, информация ще може да бъде получавана и в бюрата по труда.

Първият курс стартира на 9 март 2024 година Занятията ще се организират през уикендите за да се отговори на потребностите и уговорките на всички участващи, като групите ще са до 10 индивида, с цел да може всеки да получи самостоятелен метод и внимание.

Програмата е подкрепена от жени-посланици, които са сполучливи в функциите си: Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България; Иванка Шалапатова – министър на труда и обществената политика; Милена Стойчева – министър на нововъведенията и растежа, проф. Миглена Темелкова – ректор на ВУТП, Андреана Атанасова – ръководител на Алианса за софтуерната промишленост, Жанет Захариева – основен консултант на Vivacom; Кристина Ескенази – член на УС на AI Клъстер България; Ваня Ананиева – притежател на учебни заведения „ Интелект “ и създател на благотворителната самодейност „ Предай нататък “; Надежда Генова – изпълнителен шеф на „ Поликомп “; Рая Гунчева – шеф на отдел за връзки с обществеността в Хуауей Технолоджис България.

Желаещите да се запишат за курсовете за съществени цифрови умения ще могат да го създадат през специфичен уеб страница, който ще дава и подробна информация за програмата.

Линк към уеб страницата: https://www.utp.bg/programa-women-in-tech-jenite-tehnologiite/#

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР