На 10 януари на територията на селоГлава, община Червен Бряг,

...
На 10 януари на територията на селоГлава, община Червен Бряг,
Коментари Харесай

ГДБОП работи по международна операция за неутрализирането на организирана престъпна група

На 10 януари на територията на селоГлава, община Червен Бряг, е почнала интернационална профилирана полицейска интервенция. В сходство с одобрен проект, чиновници на ГДБОП са направили процесуално-следствени дейности по следствено дело по разказа на Окръжната прокуратура в Плевен. Делото е формирано след постъпила оперативна информация за група, организираща и извършваща незаконна активност, обвързвана с набиране, превозване и следваща употреба на български жители посредством насила да просят на територията на Кралство Швеция.

Установено е, че проведената незаконна група се състои от шестима, всеки от които извършва строго избрани задания. Основните участници се намират на територията на Кралство Швеция.

В хода на интервенцията под управлението на Окръжна прокуратура - Плевен и Окръжен следствен отдел към ОП-Плевен са осъществени процесуално следствени дейности – претършуване и изземване на адрес в с. Глава. Намерени и конфискувани са 6 мобилни телефона, 4 СИМ карти, описи с отразени парични суми, бележници, съдържащи данни за регистрирани парични суми от жертвите на трафика, както и други документи, свързани с незаконната активност. За период до 24 часа по ЗМВР е арестувана 57-годишна жена.

Работата по случая продължава, следва покачване на обвиняване за осъществено закононарушение по чл.321 от Наказателен кодекс.

Предстои и правене на европейски заповеди за арест на останалите участници в групата. Действията не престават взаимно с шведските управляващи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР