На 10 декември у нас излиза Пътят на лотоса“ -

...
На 10 декември у нас излиза Пътят на лотоса“ -
Коментари Харесай

Какъв е "Пътят на лотоса"?

На 10 декември у нас излиза " Пътят на лотоса “ - вълнуваща сага, отдадена на един от преломните интервали в историята на Азия. Разказът е въз основата на фамозна легенда от корейската митология. Той ни придвижва в края на XIX век - време, в което провокациите на Запада слагат на тестване далекоизточните страни и нации. Навсякъде се шири недостиг, междуособиците се задълбочават, корупцията процъфтява, а търговията с плът е всекидневно събитие.

На този декор създателят ни вкарва в трагичната орис на Шим Чонг - едвам 16-годишна, тя е продадена на състоятелен търговец в Нанкин. Принудена да овладее куртизанското „ изкуство “ до съвършенство, тя понася доста тествания и опознава всички несгоди на половото иго.

Хуанг Сок-йонг е измежду най-ярките и високо ценени азиатски писатели, притежател на забележителни литературни оценки. Роден на 4 януари 1943 година в Манджурия, той е известен и като несклоняем отстъпник и герой против диктаторския режим. Основни тематики на творчеството му са войната, разцеплението, бедността, в която тъне неговият народ. „ Пътят на лотоса “ излиза през 2003 година като акомодация на пансори – обичайна корейска моноопера, основана на таоистична приказка.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР