На 10 декември, понеделник, е премиерата на най-новия спектакъл на

...
На 10 декември, понеделник, е премиерата на най-новия спектакъл на
Коментари Харесай

Разпродадоха билетите за Коледата на госпожа Коледа преди да започнат представленията

На 10 декември, понеделник, е премиерата на най-новия театър на Варненския трагичен спектакъл. " Коледата на госпожа Коледа " е тотално разпродадена, макар че след премиерата в 18.00 часа на следващия ден, всеки ден до 21 декември са планувани по 3 спектакъла, похвалиха се от театъра.

" Коледата на госпожа Коледа " е по едноименната пиеса на Магда Борисова, отличена с премия от Международния конкурс „ Драматургия за деца ” 2018. Режисьорският прочит е на Стоян Радев Ге. К., в основната роля с актрисата с най-заразителния смях Гергана Арнаудова (Госпожа Коледа) и младата и надарена Полина Недкова (в ролята на 10-годишната Симона).

В спектакъла, предопределен за деца от 4 до 104 години, има майсторска игра, прелестна сценография, завладяваща музика, добра постановка и занимателен и докосващ сърцето сюжет. В нощта против Коледа дребната Симона остава сама у дома, тъй като родителите й са на работа. Изненадващо се появява брачната половинка на Дядо Коледа - госпожа Коледа, която й носи забравения подарък. Двете посещават тайно три фамилии и виждат по какъв начин всяко от тях чества. Темата за коледния празник е майсторски преплетена с тематиката за благотворителността и милосърдието по наличен и занимателен метод за по-малките фенове. Симона открива, че хората са разнообразни и друго честват и че смисълът на Коледа не е нито в скъпите, лъскави дарове, нито в храната, а в добрината и състраданието.

„ Впечатлява ме по какъв начин децата са доста по-мъдри от нас. И по някакъв метод това е показано в спектакъла “, показа пред Дарик Полина Недкова. Тя разкри, че в спектакъла мощно са застъпени добродетели като състраданието и благодарността. „ Ние не осъзнаваме какъв брой доста имаме, а е добре да го оценяваме в точния момент, на място. Защото доста постоянно това което имаме, е доста повече от това, което имат други хора. И би трябвало да сме удовлетворени “, посочи Недкова.

„ Да играеш пред деца е по-отговорно. Колкото на съществено да играем едно зрелище за огромните ни фенове – трагично или комедийно, доста по-сериозно се стараем да го създадем пред дребните фенове “, посочи Гергана Арнаудова.

„ Малките фенове са като радар и улавят всяка една неистина. Не можеш да ги излъжеш. Искаме да ги впечатлим с цялата история и да повярват, че има чудеса, стига да вярваш “, сподели Станислав Кондов, който се превъплъщава в Котарака Кот.

" Коледата на госпожа Коледа " е със специфичното присъединяване на обичания на генерации варненци Данаил Мишев и актрисата Весела Бабинова, която гледахме във кино лентата " Вездесъщият " - българският претендент за „ Оскар “.

Спектакълът се реализира с благородното подпомагане на Къщата на Ви, Bar BRAND и УМБАЛ " Света Марина ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР