На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори

...
На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори
Коментари Харесай

Отбелязваме Световен ден на мързела

На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва към този момент повече от 100 години, само че никой не знае тъкмо от по кое време. Сигурно първите запалянковци ги е мързяло да запишат първата година.


Девизът на празнуващите през днешния ден е: " Нека се отдадем на безбрежна леност и дано мозъкът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не вършим нищо. " Църквата счита мързелът за смъртен грях. През предишните епохи той се е считал за привилегия на богатите.

„ Нека този ден не вършим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и дано мозъкът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов подтик на духа. Запомнете, че постоянно може да бъде открит нов, още по-добър метод на нищоправене. ” Това е записано под датата 10 август от положилите старания да увековечат своя мързел.

Абсолютното безучастие на 10 август разрешава използването на сладолед, шоколад, разхладителни питиета и всякаква храна, която някой би ви доставил, до момента в който сте се изпружили на дивана пред тв приемника или се печете, дремейки на плажа.

10 август е избран също и за ден на равносметка какъв брой сме мързелували през миналата година.

За доста модерни хора мързелът е движеща мощ на напредъка. Кой е измислил отдалеченото, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора? /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР