На 09.06.2020 г. се проведе видеоконферентна среща между главния прокурор

...
На 09.06.2020 г. се проведе видеоконферентна среща между главния прокурор
Коментари Харесай

Иван Гешев проведе видеоконферентна връзка с главния прокурор на ЕС Лаура Кьовеши

На 09.06.2020 година се организира видеоконферентна среща сред основния прокурор на Европейски Съюз госпожа Лаура Кьовеши  Лаура Кьовеши Лаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 година В интервала от 15 септември 1995 година до 1 май 1999 година Кьовеши е и основния прокурор на Република България господин Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във. В срещата участваха и зам.-главните прокурори госпожа Красимира Филипова и госпожа Пламена Цветанова, която дава отговор за новосформираното направление във ВКП с предмет противопоставяне на злоупотребите със средства на Европейския съюз и взаимоотношение с Европейската прокуратура, и завеждащият отдел "Международен " във ВКП - господин Цветомир Йосифов.

Срещата е проведена по молба на госпожа Кьовеши за разискване на нужния бюджет на Европейската прокуратура и подготовката на Република България за построяването и структурирането на Европейската прокуратура.

Главният прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във изрази поддръжката на българската прокуратура за „ разширение на компетентността на Европейската прокуратура в бъдеще в посока следствие на трансгранична престъпност, пране на пари и проведена престъпност, когато заплашват ползите на Европейския съюз “, като акцентира и нуждата от увеличение на финансирането и кадровата обезпеченост на Европейската прокуратура с оглед нейното дейно действие.

Европейска комисия изрази подготвеност да обезпечи нужните средства за работата на европейската прокуратура

,,След първичните промени в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс се приготвят промени в Закона за правосъдната власт и спомагателни такива в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс, които ще регламентират статута на европейските делегирани прокурори и материалната им подготвеност. Прокуратурата ще окаже експертна помощ в този развой, в границите на компетентността ѝ'', акцентира господин Гешев.

По време на срещата се разиска нужният брой европейски делегирани прокурори в България. Обвинител №1 показа опасенията си, че в началото премисляният вид за двама европейски делегирани прокурори с месторабота в Република България е непълен. Той съобщи, че ще окаже цялостно подпомагане за осъществяването на отговорностите им.

На въпрос от страна на госпожа Лаура Кьовеши  Лаура Кьовеши Лаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 година В интервала от 15 септември 1995 година до 1 май 1999 година Кьовеши е за застраховане на следствието на делата от компетентността на Европейската прокуратура, основния прокурор посочи, че решение ще вземе законодателят, само че най-удачен е разновидността следствието да се организира от профилирани в региона на закононарушенията против финансовите ползи на Европейски Съюз органи, по модела на следствието на делата от компетентността на Специализираната прокуратура.

Главният прокурор на Република България изрази поддръжката си за напъните на госпожа Кьовеши за по-бързото структуриране на Европейската прокуратура и обезпечаването на нужния ѝ финансов запас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР