Н яма добра организация за въвеждана не заповедта на здравния

...
Н яма добра организация за въвеждана не заповедта на здравния
Коментари Харесай

Омбудсманът: Всички COVID тестове трябва да са безплатни

Н яма добра организация за въвеждана не заповедта на здравния министър доктор Стойчо Кацаров, а тестванията би трябвало да бъдат изцяло безвъзмездни. Държавата е задължена да обезпечи тези ограничения посредством държавния бюджет ", това сподели в "Денят онлайн с Наделина Анева " по Диана Ковачева, омбудсманът на България.

За нея не е задоволително тези разноски да се поемат от работодатели и служащи.

Ковачева добави, че остава открит въпросът за хората с антитела, които не могат да си изкарат зелен документ.



"Преболедувалите на процедура са дискриминирани. Има хора, на които е противопоказно да се имунизират, те също са сложени в неравностойно състояние. Взимат се ограничения, които на процедура не могат да се изпълнят ", счита Ковачева.

Според омбудсмана децата са най-ощетени от обстановката и новата заповед, изключително тези от 1 до 4 клас. Тя е безапелационна, че онлайн образованието е достигнало своя лимит.

"Ние сме в просветителна рецесия. Децата губят уменията си за учене. Децата са жертва на онлайн образованието ", сподели Диана Ковачева.



За нея не са открити отговори на доста въпроси, които слагат новите ограничения, а каквито и да се те, не трябва да се стопира достъпа до услуги на жители.

Относно растящите цени на електрическата енергия, Диана Ковачева съобщи, че огромна част от българските жители няма да мога да се оправят - те би трябвало да бъдат подкрепени и страната е нужно да се намеси.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР