Н а старта на предизборната кампания коалицията ГЕРБ-СДС получава подкрепа

...
Н а старта на предизборната кампания коалицията ГЕРБ-СДС получава подкрепа
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Какви са нагласите в старта на предизборната кампания

Н а старта на предизборната акция обединението ГЕРБ-СДС получава поддръжка от 20,3% от гласоподавателите, до момента в който "Има подобен народ " е с 18,2%, демонстрира изследване на, осъществено в интервала 30 май – 7 юни измежду извадка от 1007 пълнолетни жители. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети.

Към момента Българска социалистическа партия е трета политическа мощ с 14,4%, а "Демократична България " е четвърта с 11,9. Движение за права и свободи има 9,9%, а "Изправи се! Мутри вън " – 5,3.

Коалицията ВМРО-НФСБ- "Воля " – "Българските патриоти " към този момент остава под чертата за влизане в Народното събрание с 3,4%.

Следват "Възраждане " с 2,8%, "Ляв съюз за чиста и свята република " – 1,8, "Българско лято " – 1,1.

Социолозите разясняват, че скъсяването на дистанцията сред ГЕРБ и Има Такъв Народ се дължи най-много на отлив на гласоподаватели от партията на Бойко Борисов.

53,2 от гласоподавателите декларират, че твърдо са решили да гласоподават, 15,5 се двоумят, а 31,3% заявяват, че няма отидат до урните.

Очакванията на болшинството от българите са идващия парламент да излъчи държавно управление. Макар и позитивните оценки за служебното държавно управление да преобладават над негативните (33.1%: 23.0%), болшинството имат спорно мнение (43.9%) за него. Което също стимулира настройките да се излъчи постоянно държавно управление с настоящ парламент.

Настоящото проучване е извършено в интервала 30 май - 7 юни 2021 година от Алфа Рисърч, разгласява се на уеб страницата на организацията и се осъществя със лични средства. Изследването е извършено измежду 1007 пълнолетни жители от цялата страна.

Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по главните социално-демографски признаци. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните лица.
Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, оповестени на нейния уебсайт, само че не и за изборно или манипулативно потребление на тези данни.

Съгласно член 205 (ал. 1-4) от Изборния кодекс всяка медия, която употребява данни от актуалното изследване, е длъжна да заяви информацията от това каре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР