Н а изборите за народни представители на 11 юли 2021

...
Н а изборите за народни представители на 11 юли 2021
Коментари Харесай

ЦИК разяснява: Как да гласуваме с машина

Н а изборите за народни представители на 11 юли 2021 година се гласоподава с машини във всички секции с над 300 гласоподаватели.

Какво би трябвало да извършите в изборния ден? На таблото пред изборното помещение разгледайте партиите, обединенията и самостоятелните претенденти, поучават от ЦИК. Техните номера стартират от 1. По този метод авансово ще знаете кой е номерът в бюлетината на мечтаната от вас партия, коалиция или самостоятелен претендент.

По същия метод авансово се информирайте в случай че желаете да отбележите преференция.

Пред изборното помещение разгледайте деликатно по какъв начин са подредени имената на претендентите от съответните кандидатски листи. Техните номера стартират от 101, прецизират от ЦИК.

Когато сте наясно със своя избор, влезте в изборното помещение. Подайте персоналната си карта на член на секционната изборна комисия. Той ще открие името ви в изборния лист, ще ви подаде карта за гласоподаване с машината.

Вземете картата и я поставете в машината със златния чип нагоре. Натиснете картата съвсем доникъде, до момента в който усетите леко тракване. Така ще активирате машината за гласоподаване.

На екрана ще се появи надпис „ апелирам изчакайте... “. Това значи, че машината се зарежда с електронната бюлетина. Тя наподобява тъкмо по същия метод, както хартиената.

Разгледайте бюлетината умерено. Потърсете номера и името на партията, обединението или самостоятелния претендент, за който желаете да гласувате. Ако не го намирате на екрана на първа страница, натиснете бутона „ идващ “ в долната част. Така ще отворите последваща страница на екрана.

Когато откриете своя избор, натиснете с пръст квадратчето с неговия номер. На екрана вашият избор ще бъде маркиран с хикс и ще стане по-тъмен от останалите. Това значи, че сте избрали.

По същия метод можете да отбележите и преференция с кръгчетата, които стартират от номер 101 и могат да стигнат до 132, прецизират още от комисията.

След като извършите своя избор, натиснете бутона „ обзор “ в долния завършек на екрана. Там ще видите изписани номерата на партиите, обединенията и имената на претендента, в случай че сте дали своят вот с преференция. Ако всичко е наред, натиснете „ гласоподаване “, с цел да приключите даването на своя глас.

Ако установите, че не сте отбелязали вярно вашия избор или желаете да го измененията, тогава натиснете бутона „ промени избора “, който се появява в средата на екрана. Така ще се върнете при започване на първа страница и ще можете да гласувате по този начин, както сте решили.

Отново натиснете бутона „ обзор “, натиснете „ гласоподаване “. Машината ще разпечата квитанция с вашия избор. Вземете разписката, проверете още веднъж вота си, маркиран в нея и я сгънете с текста във вътрешността.

Извадете картата от машината. Върнете се при секционната изборна комисия, пуснете разписката в непрозрачната кутия, върнете картата на член на комисията, положете автограф в изборния лист, че сте дали своят вот и вземете персоналната си карта.

Моля, спазвайте противоепидемичните ограничения, носете маска, спазвайте отдалеченост. За повече информация, посетете уеб страницата на Централната изборна комисия.


Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Дете пита татко си: - Тате, като беше дребен, имаше ли компютър? - Не - дава отговор бащата. - А плейстейшън? - Не. - Джиесем?!? -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМомичето беше открито мъртво върху скалите в покрайнините на Велико ТърновоБъдете виновни, спазвайте отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност, молят от ЦИК6+1 обединения с посланичество в идващото Народно събраниеСъздаването на запаса и лекарствените артикули, които ще бъдат включени в него, ще бъдат избрани със заповед на министъра на опазването на здравето " Давано е самун, дърва, брашно, леща, несъмнено и пари ", уточни вътрешният министърДетето пресичало пътя с тротинетката сиНово изследване трансформира досегашните показа за суперновитеВторият сезон на хитовия сериал „ Пътят на достойнството “ ще изненада феновете с нови сюжетни линии и героиНа брифинг през днешния ден Димитър Петров осведоми, че са осъществени " нарушавания на всевъзможни нормативни актове " Звездата от NBA Джеймс Хардън също е бил спрян, само че не е задържанПроектът е оповестен за публично разискване " Като треньорка на девойките желая да бъда дръзка и самата аз да съм задоволително мощна, с цел да могат и те да бъдат дръзки " Пакистанци, живеещи във Англия, мамят млади дами в родината си. Сгодяват се или се женят за тях и им дават обещание благополучен фамилен живот на Острова. А след това изчезват. Често фамилиите на булките затъват в задължения.Показани бяха автомати, мачете, радиостанции и принадлежности, в това число чукове и клещи за рязане на болтове " Нова вълна е допустима в края на лятото ", съобщи служебният здравен министър
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР