Н а 4 април ще се проведат избори за народни

...
Н а 4 април ще се проведат избори за народни
Коментари Харесай

Избори за народни представители 2021: За избирателите, които гласуват за първи път, учениците и студентите

Н а 4 април ще се проведат избори за народни представители. Ако до тогава сте навършили 18 години, имате право да гласувате. Избираме 240 депутати в Народното събрание с мандат от 4 години.

На интернет страницата на Групово дело „ ГРАО “ в Министерство на регионалното развитие: можете да намерете секцията, в която би трябвало да гласувате и адреса ѝ. Лесно е, въведете единствено своето ЕГН.

Ученици и студенти от постоянно образование, в това число курсанти, дипломанти, докторанти, специализанти, могат да гласоподават в града, в който учат, в случай че градът е друг от обитаемото място по персонална карта. Адресите на секциите са оповестени на уеб страниците на общините.



В деня на изборите

Носете персоналната си карта, заверена за съответната година ученическа книжка/студентска брошура, заверена за съответния учебен срок или увещание.

Ако гласувате за първи път, би трябвало да знаете, че на таблото пред изборното помещение има лист на партиите, обединенията и самостоятелните претенденти, както и имената от кандидатските листи към всяка една от тях. Разгледайте ги. След това влезте в изборното помещение. На място ще Ви дадат да попълните декларация, че не сте дали своят вот и няма да гласувате на друго място. Ще ви впишат в изборния лист.

Можете да изберете да гласувате с хартиена бюлетина или с машина.

Ако гласувате с хартиена бюлетина член на секционната изборна комисия ще откъсне пред Вас бюлетина, ще постави щемпел на гърба ѝ и ще Ви я подаде. В кабината гласувате със знак „ Х “ или „ V “ със наследник химикал в квадратчето с номера на определената от Вас партия, коалиция или самостоятелен претендент. Ако желаете отбележите преференция за претендент в кръгчето. Сгънете бюлетината и излезте от кабината. Член на СИК ще сложи втори щемпел и ще откъсне дребния откъслек. Пуснете бюлетината в транспарантната урна.

Ако гласувате с машина, член на СИК ще Ви даде карта, с която се задейства електронната бюлетина на машината. Тя наподобява по същия метод като хартиената.

Моля, спазвайте противоепидемичните ограничения, носете маска, спазвайте отдалеченост!

За повече информация посетете уеб страницата на Централната изборна комисия –

Бъдете дейни, гласувайте!

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Блондинка на летището: - Мога ли единствено с персонална карта да хвърча до Рим? - За страдание не – ще Ви би трябвало и аероплан... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЗахарова съобщи, че в България се е изострила антируската " шпиономания " Рекорден за тази година брой смъртни случаиИнтервю с създателя и основен изпълнителен шеф на компанията за мобилни разплащания SettleТези цифри ненапълно отразяват рецесията, подбудена от пандемията от коронавирусаВременно ръководещият посолството на Република Северна Македония Владимир Кръстевски в София бе извикан през днешния ден на среща в МВнРТой е безапелационен, че сега се намираме във „ война ” и би трябвало да намерим точното „ оръжие ” против Коронавирус 19 – най-голямата здравна рецесия на XXI векВижте листовката и късата характерност на ваксинатаСлучаят с " Астра Зенека " сътвори репутационен проблем за ЕСАктрисата и половинката ѝ, артистът Деян Донков посрещнаха на бял свят своя втори синИнцидентът е станал по време на работа по жп линията сред Мездра и РоманТвърди се, че певицата желае да опише за живота си пред Опра УинфриПри най-тежките наводнения от повече от половин век са наранени към 10 милиона души в страната с население 25 милионаОбикновената простуда може да бъде наш съдружник в борбата със смъртоносната заразаЕдин от тях ще е напълно нов моделСлед случая пътят София - Варна остана затворен повече от 8 часаСправя ли се България с коронавирус - кризатаОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР