Мястото е изложбеният център на фондация Луи Витон в Париж.

...
Мястото е изложбеният център на фондация Луи Витон в Париж.
Коментари Харесай

Най-добрите арт събития в Европа

Мястото е изложбеният център на фондация " Луи Витон " в Париж. Това е грандиозна галерия, отдадена на френско-унгарския художник Симон Хантай, занаятчия на нереалната живопис. Повече от 130 шедьовъра са ситуирани на 3000 квадратни метра, представяйки главните интервали в кариерата на художника. Има и картини от Матис и Полък. Много от творбите до момента не са били излагани пред аудитория, те са широкоформатни картини от втората половина на XX век.

Биеналето на изкуствата във Венеция се утвърди като едно от най-престижните артистични събития на Стария континент. До ноември туристите и феновете на изкуството могат да се насладят на произведения на художници от целия свят. Тазгодишното издание, със своята стратегия и заглавие " Млякото на фантазиите ", не може да се пропусне. То употребява изкуството, с цел да омае още веднъж един свят измежду екологични и политически катаклизми.

Музикалният фестивал в Берлин се открива този уикенд с Musikfest, който показва 50 творби от повече от 40 композитори. На сцените ще се качат водещи оркестри от Германия, Европа и света. Фестивалът притегля стотици музиканти, само че и хиляди фенове на класическата музика. 33 ансамбъла и голям брой солисти ще свирят пред защита аудитория.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР