Мярката се налага заради скъпата електроенергияУличното осветление по селата в

...
Мярката се налага заради скъпата електроенергияУличното осветление по селата в
Коментари Харесай

Селата в община Кюстендил ще останат на тъмно

Мярката се постанова поради скъпата електрическа енергия

Уличното осветяване по селата в община Кюстендил минава на режим. Това заяви по време на конференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, съобщи кореспондент на Радио " Фокус “ – Кюстендил. Мярката ще бъде подхваната след Димитровден – 26 октомври. Осветлението по улиците ще бъде изключвано за времето от 22.30 ч до 5.30 часа.

" Необходимо е да влезем в този режим в противоположен случай няма от къде да дойдат средствата. В момента обезщетенията са безусловно незадоволителни, с цел да покрият дефицита на запас “, каза Петър Паунов.

Предстоят срещи с управлението на полицията в Кюстендил. Ще се търси засилено наличие на полицейски чиновници в дребните обитаеми места. Ще има и видеонаблюдение.

Мярката ще бъде до Бъдни вечер. " Ще се постараем по време на празниците, до Ивановден, да има осветяване. Надявам се, в страната да стане знамение! Да има държавно управление, да има ограничения които да компенсират и да не се пести “, сподели кметът Паунов. По думите му, в случай че това не се случи, след Ивановден режимът ще продължи.

Спестените средства за електрическа енергия ще бъдат дадени на дребните обитаеми места. Кметовете на селата ще изберат основни обекти, върху които да се влага със средства от финансовите разноски за 2023 година.

" Продължават рестрикциите в община Кюстендил. Знаете, че във всички администрации, на всички равнища, са в рестриктивен режим през цялата година. Ще продължим зимата тази постройка да работи без отопление ", каза Петър Паунов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР