МВР започна акция срещу търговията с вот. Разследват се стари

...
МВР започна акция срещу търговията с вот. Разследват се стари
Коментари Харесай

МВР в акция срещу търговията с вот

МВР стартира акция против търговията с избор. Разследват се остарели и нови схеми за избирателен туризъм. Служебният министър Бойко Рашков насочи този четвъртък обвинявания за присъединяване в схеми за изборна търговия към някогашни и сегашни политици.

В кюстендилско трима някогашни - министър, регионален шеф и полицейски началник, пробвали да привлекат гласове от Северна Македония, разгласи Бойко Рашков.

„ Обсъждали въпроса по какъв начин да уредят 15 000 македонци с българско поданство да гласоподават тук в нашата страна “, разгласи служебният вътрешен министър.

Рашков не загатна имена, само че посочи категорично, че става дума за „ някогашен министър на вътрешните работи “.

„ Нямаме единствено избирателен туризъм от изток към България, става известно и нещо друго. Такава форма на избирателен туризъм се приготвя в много обитаеми места, където се възнамерява в дните преди изборите да се записват огромен брой българи на един и същи адрес “, съобщи Рашков.

Бившият вътрешен министър Христо Терзийски дефинира изказванията като „ оскърбителен и недоказани “.

„ Ако има данни за закононарушение - да работи с цялата суровост на закона. В противоположен случай би трябвало да понесе отговорност за думите и дейностите си - нищо, че никой не е дал своя вот за него - постът изисква министърът да има някакво достолепие “, съобщи Терзийски.

Бойко Рашков упрекна и политик от северозапада, забъркан в търговия с избор. И още веднъж не назова имена.
Снимка: btvnovinite.bg
„ В предишното прочут политик се занимава с образуване на покупката на гласове във Врачанско, Монтанско и Видинско. Те са посочили на последните избори забележителен резултат, става дума за пазаруване на гласове от партия от прочут етнос “, сподели служебният вътрешен министър.

От Министерство на вътрешните работи проверяват и скица с откриването на фиктивни секции в чужбина. Една от тях потегля от плевенското село Буковлък и стига чак до Германия.

„ Една огромна част, да не кажа всички от тези български жители не знаят, че ще упражняват правото си на глас на територията на Германия. В момента сме упълномощили дейни инспекции за сходен жанр организации на територията на други страни “, заяви и. д. основен секретар на Министерство на вътрешните работи Стоян Мелакиев.

Акции против търговците на гласове през днешния ден имаше в Хасковско и в Бургаско, откъдето са и първите цени за платено гласоподаване.

„ По 80 левa на глас и в случай че цяло семейство се ангажира – в допълнение да получат по 20 лв. “, сподели Станимир Станев, шеф на ГДНП.

Акциите ще продължат до изборите.

От Прокуратурата оповестиха, че са почнали инспекция за възможното пазаруване на гласове. От държавното обвиняване оповестяват още, че са получили докладна бележка от една страница за среща в хотелски комплекс в град Кюстендил. Според прокуратурата става дума за среща с неназовани лица от Северна Македония и неустановено лице от същия град.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР