МВР предаде на прокуратурата материали от разследване във връзка с

...
МВР предаде на прокуратурата материали от разследване във връзка с
Коментари Харесай

Материалите от разследването на ремонта в МБАЛ "Александровска" са в прокуратурата

МВР съобщи на прокуратурата материали от следствие по отношение на социална поръка в Александровска болница. Според проверяващите има данни за закононарушение. 

От Министерство на вътрешните работи са открили, че през декември 2019 година са подписани два контракта за даване и целева дотация за финансови разноски сред Александровска болница и Министерството на здравеопазването на стойност над 3 милиона лв. като изпълнителят - болничното заведение се задължава в период до 31 януари 2020 година да организира социална поръчка. На процедура, обаче, поръчката е оповестена на 6 февруари 2020 година, а решението за избора на реализатор е оповестено на 8 юли - забавяне от съвсем половин година в нарушаване на периода по двата контракта. Въпреки това представители на болничното заведение са сключили контракт за строително-ремонтни действия по постройката на Клиниката по пропедевтика на вътрешните заболявания. Съгласно контракта на сдружението е била преведена предплатена сума в размер на над 590 хиляди лв..

Същевременно, в интервала от оповестяването на публичната поръчка на 6 февруари до 18 декември 2021 година от болничното заведение не са били подхванати дейности за приемане на нужните строителни бумаги. Установено е и нарушаване на периода на подписаните контракти с Министерство на здравеопазването.

На 10 февруари тази година Министерство на здравеопазването е изискало от Александровска болница в едномесечен период да възвърне напълно преведените финансови средства по двата контракта.

На настояването на болничното заведение комерсиалното сдружение реализатор да възвърне преведения задатък в размер на над 590 000 лв. е получено несъгласие с аргумента, че неизпълнението е по виновност на възложителя.

Във връзка с установяването на тези документи  от Групово дело " Национална полиция " оферират преписката да бъде изпратена в Софийска градска прокуратура с мнение за формиране на досъдебно произвеждане.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР