МВР показа уникални снимки и видео от вчерашната акция, която

...
МВР показа уникални снимки и видео от вчерашната акция, която
Коментари Харесай

МВР показа тлъстите пачки с пари, открити при спецакцията в БАБХ-Бургас ВИДЕО

Министерство на вътрешните работи сподели неповторими фотоси и видео от вчерашната акция, която се организира в БАБХ-Бургас. От фрагментите се виждат крупните пачки, които задържаните взимали от рекетираните от тях хора.







Петимата чиновници бяха арестувани през вчерашния ден в Бургас, Несебър и Поморие при взаимни дейности по следствието на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Сред тях е и шефът на дирекцията, на който е повдигнато обвиняване като началник на групата, прецизираха от силовото ведомство.

Петимата са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за искане и приемане на подкупи.





Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от началото на 2016 година В качеството си на държавни чиновници и за приемане на подкупи участниците редовно правили фиктивни инспекции на търговски обекти на територията на Бургаска област и са спирали действителни инспекции, осъществявани от други чиновници в Областната дирекция.

Документирани са редица случаи на неизвършени и прекъснати инспекции в търговски обекти в Бургас, комплекса Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен.

Между 400 и 900 лв. получавали участниците в групата от притежатели на търговски обекти в Бургаско за правене на наложителната за всеки обект „ Система за самоконтрол “.

На търговците бил посочван съответен човек, който да им изготви въпросната система. В случай че те я изготвяли сами, от ОДБХ им били издавани писмени наставления, като при несъблюдение следвали наказания.

За да избегнат санкциите, притежателите на търговски обекти били принудени да одобряват правенето на нова „ Система за самоконтрол “ от посочения от групата.

При осъществените претърсвания в жилищата на арестуваните и в 4 служебни пространства са открити и конфискувани пари в разнообразни валути с равноценност към 25 000 лв. (левове, евро и долари), документи, мемоари, мобилни телефони, компютри и други доказателства за незаконната активност.

На ръководителя на групата е избрана парична гаранция от 150 000 лв.. Парични гаранции от по 75 000 лв. са наложени останалите участници.




















ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР