МВР изнесе междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване

...
МВР изнесе междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване
Коментари Харесай

МВР залови 22-ма пияни и 12-сет дрогирани шофьори на пътя до 16 часа

МВР изнесе междинни резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, до 16 часа.

9366 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата,, оповестиха от пресцентъра. Извършен е надзор на 12 239 водачи и пасажери. Съставени са 2470 фиша и 681 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на миналия ден са открити общо 22 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 11 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 11 - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за инспекция, е отказал да бъде тестван. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 12 души, а деветима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор “ са тествани 2083 МПС и 2615 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 627 фиша и 138 АУАН. Установен е един  лидер, карал след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима - с над 1,2 промила. Един лидер е засечен да кара под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР