МВР е започнало процедура за отнемане на лиценза на охранителната

...
МВР е започнало процедура за отнемане на лиценза на охранителната
Коментари Харесай

Отнемат лиценза на скандалната "Делта гард"

МВР е почнало процедура за лишаване на лиценз а на охранителната компания " Делта гард ". Това се схваща от известие на уеб страницата на Главна дирекция " Национална полиция ". Съобщението за началото на процедурата е изпратено на 19 октомври, се схваща още от информацията на уеб страницата.

Според източник на , главен основател на отнемането на лиценз а на охранителното сдружение е служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Още преди седмица той съобщи, че " тази скандална компания е позволила голям брой нарушавания ".

" Делта гард " е охранителна компания, която се свързва с Димитър Спасов, прочут и с цветистия прякор Митко Каратиста. Името на компанията беше посочена от Илия Златанов в следствието на " Антикорупционния фонд " за " Осемте джуджета ". Там той описа, че охранители на тази компания са го следвали непрекъснато и са охранявали бизнеса му.

Името на компанията беше упоменато и от обвинения предприемач Васил Божков, който се намира отвън страната, съгласно който гардове от " Делта гард " са били измежду провокаторите на митинга. Любопитното е, че в предишното Митко Каратиста е имал връзка с Ива Софиянска, която след това се омъжи за сина на Васил Божков - Антон.

" Делта гард " е измежду известните охранителни компании у нас. Фирмата е относително дребна до 2015 година, само че по-късно стартира внезапно да пораства. Собственикът на сдружението имаше търкания и с олигарха Николай Банев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР