MVP на миналата година не се чувства никак комфортно в

...
MVP на миналата година не се чувства никак комфортно в
Коментари Харесай

Янис Адетокумбо: Искам да съм по-добър играч и човек

MVP на предходната година не се усеща по никакъв начин удобно в балона на " Дисни Уърлд " в Орландо. " Аз съм от тези хора, които страдат, когато не правят рутинните си неща. А тук не мога да ги върша умерено ", признава Янис Адетокумбо по време на виртуалната конференция, която даде за пресата. По условия на НБА публицисти съвсем липсват въз основата във Флорида поради пандемията от ковид.  Янис: Борихме се цялостен сезон, само че най-после всичко ни бе отнето А рутинните извършения на Янис са доста значими за Милуоки, поради невероятния гений, с който разполага най-хубавият състезател в Лигата за предишния сезон. Гръцкият национал се е запътил към званието и тази акция, поради че до паузата имаше приблизително по 29.5 точки, 13.7 битки и 5.8 асистенции на мач. Неговият отбор е водач в шампионата с 53 победи и единствено 12 провали, само че ето, че не може да употребява домакинско преимущество по пътя към мечтаната купа - първа за тима от 1971 година, когато елените са водени от Карийм Абдул-Джабар и Оскар Робъртсън.

Янис, в действителност ли не можеш още да свикнеш с балона?

- Да, тъй като рутинните ми извършения ме карат да се усещам убеден. Обичам да знам по кое време съм на подготовка и какво ще върша, когато не съм в залата. Когато това ми е незнайно, се усещам комплициран. Но в последна сметка - това са картите, които са ми раздадени и ще играя с тях. Все някак ще се нагодя към ситуацията.

Как ти се коства обстановката?

- Имам възприятието, че съм на лагер с националния тим, по сходство на шампионатите на ФИБА - не знаеш какво тъкмо да очакваш, може да тренираш единствено в едно съответно време, по три часа дневно, само че са разпределени по един заран, обед и вечер. И непрекъснато се сменят. А в хотелите се срещаш със противниците си - тези, които са тук, с цел да те победят и да лишават това, за което мечтаеш.

The only place success comes before work is in the dictionary. pic.twitter.com/6ast0nP2wQ
— Giannis Ugo Antetokounmpo (@Giannis_An34) July 18, 2020 Не ти ли харесва?

- Като цяло не се усещам доста удобно, когато има толкоз играчи към мен. Но съм тук, с цел да играя и това е нещото, което желая да направя. Помня един съвет, който треньорът на националния ми тим ми сподели, когато бях на 17: бъди себе си, не е нужно да се социализираш с останалите, в случай че не се чувстваш удобно към тях. Да, може да ги поздравяваш с кимане на глава, само че най-важното е да правиш това, което считаш за рутинно.

Как разпределяш времето си?

- Няма доста какво да се прави, когато не сме на подготовка. В първите два дни бяхме карантинирани в стаите си и като цяло стоим там след занятие. Успях единствено да видя братята си - Танасис, който е с тима ни, и Костас, който играе за Лейкърс - за благополучие е в нашия хотел, тъй че може да се виждаме. Има какво да вършим дружно - вървим в басейна, играем на голф, ловим риба, упражняваме във фитнеса. Разбира се, би ми било по-приятно да съм вкъщи, в Милуоки, да съм дружно с приятелката си, а синът ми да спи в прилежащата стая, само че съм тук, с цел да си свърша работата по най-хубавия вероятен метод.

Каза, че апартаментът, в който си израснал в Гърция е бил по-малък, в сравнение с стаята ти в Дисни свят, по този начин ли е?

- Да, само че като цяло се майтапих. Не съм се оплаквал нито от метода, по който съм израснал, нито от изискванията, които са тук. Живея за момента, тъй като това е в действителност историческо събитие. Става въпрос за следствие от пандемията, която никой не е желал, само че ето, че сме тук. Щастлив съм, че мога още веднъж да играя баскетбол.

" Everyone just so happy and so pleased…fortunate to be back on the court. " pic.twitter.com/cci6fAXUqY
— Milwaukee Bucks (@Bucks) July 17, 2020 Каква е персоналната ти цел?

- Искам да съм по-добър състезател и човек. Ще останем тук три месеца, в случай че успеем да стигнем до финала и желая да се възползвам от шанса, който ми се дава. Ще чета, ще се възпитавам и усъвършенствам играта си. Надявам се, че когато си потегли от това място, ще съм по-добър човек, в сравнение с, когато пристигнах.

Реши ли какво обществено обръщение ще отправиш на екипа си?

- Да, ще изпиша Равенство. Някои от съотборниците ми избраха Животът на чернокожите има значение - не знам каква е мотивацията им, само че аз взех решение да е този.

В понеделник стъпихте за пръв път в залата, по какъв начин беше?

- Аз бях ужасяващ, ръждясал. Всички бяхме удовлетворени, че още веднъж сме в залата и бе хубаво да се съберем - баскетболът носи приятност на всички ни. Трябва да градим поетапно. Когато пристигна време за публични мачове, ще съм подготвен.

В първия стадий от сезона вие бяхте най-хубавият отбор. От тази точка ли ще подновите, или мина прекалено много време?

- Бихме желали да градим оттова, само че минаха няколко месеца. Знам, че аз и съотборниците ми сме подготвени, само че явно сме ръждясали като тим, тъй като не сме играли и не сме били дружно от известно време, само че това важи и за останалите клубове. Трябва да подходим по същия метод, както го направихме при започване на сезона - да опитаме да спечелим всеки мач. Би било хубаво да стартираме тъкмо оттова, откъдето прекъснахме, само че мисля, че ще използваме първите си тренировки и откриващите 8 мача до края на постоянния сезон, с цел да се напаснем един с различен и да влезем във форма за плейофите.

Go behind-the-scenes of today’s #ZoomFreak2 launch!!
— Milwaukee Bucks (@Bucks) July 17, 2020 Плаши ли те вирусът?

- Не. Ако пробата ми е положителен... това е животът. Правя всичко, което е належащо - мия ръцете си, нося маска. Мисля, че мястото, на което се намираме, е извънредно безвредно.

Давиде Чинелато, " Gazzetta dello Sport "
Превод: " Тема спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР