МВнР предложи на българите да напускат Израел към Атина. Това

...
МВнР предложи на българите да напускат Израел към Атина. Това
Коментари Харесай

МВнР предложи на българите да напускат Израел към Атина

Министерство на външните работи предложи на българите да напущат Израел към Атина. Това излиза наяве от известие на ведомството.

Тази вечер това може да стане с полет в 20:45, на следващия ден също има полети до гръцката столица.

От ведомството показват, че до София лети израелската El Al, която има полет на следващия ден в 5:30ч. сутринта, а по-късно чак в сряда.

Министърът на превоза безапелационен

Не е оповестена цялостна евакуация на жители от Израел. Има ясно направен проект от посолството ни в Тел Авив и Министерство на външните работи кой би трябвало да бъде превозен до България. Това съобщи пред Нова тв министърът на превоза Георги Гвоздейков за евакуирането на българи от Израел.

“С първия полет бяха прибрани хора, които бяха в Израел краткосрочно – на екскурзия, на доктор, и които не съумяха да се приберат поради анулирани полет. В момента се транспортират хора, които са с българско поданство и са с деца и се опасяват да останат в Израел. С първите два полета са прибрани 170-180 души. А тази нощ към 94 души се прибраха с държавния аероплан ”, съобщи Гвоздейков.

Имаме подготвеност за още евакуационни полети от Израел. Това сподели министърът на превоза Георги Гвоздейков.

“Ние сме подготвени във всеки един миг, когато се наложи, да осъществим изключителни полети и да помогнем на всеки един, който желае да се прибере назад в България. Процесите по осъществяване на полета са в връзка и синхрон с Министерството на външните работи. Има строго избрани правила, в това число от Европейската комисия “, изясни транспортният министър.

Той разясни, че сега няма оповестена евакуация на европейски жители от Израел. Затова ние оказваме помощ на хората, които са отишли там краткосрочно и нямат опция да се приберат. Причината е, че някои от самолетните компании не извършват полетите си.

Гражданите, които имат непрекъснато престояване в Израел, си остават там, тъй като няма такава обстановка на евакуация на всички жители, уточни Гвоздейков. Всички декларирали се все още краткосрочно пребиваващи в Израел български жители, както и няколко филантропични проблема ще бъдат обхванати.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР