Музикантите от Българското национално радио (БНР) протестираха пред Министерския съвет

...
Музикантите от Българското национално радио (БНР) протестираха пред Министерския съвет
Коментари Харесай

Музикантите от БНР протестираха срещу ниските си заплати за трети ден

Музикантите от Българското национално радио (БНР) стачкуваха пред Министерския съвет с искане за почтено възнаграждение, заяви публичното радио. Протестът стартира с осъществяването на музикантите от Симфоничния оркестър на Българското национално радио на химна на Република България.

Творците са на митинг за трети следващ ден. Те упорстват за увеличение на бюджета на със сума, която да разреши растеж на възнагражденията им с 50%.

Средната съществена заплата е към 650-660 лв., споделиха протестиращите. По думите им при тези заплати те би трябвало да поддържат и музикалните си принадлежности, като да вземем за пример цената на струни за контрабас е 400 лв..

Днес създателите оповестиха, че ще изискат среща с генералния шеф на БНР Александър Велев, с цел да му кажат какви са упованията им от утрешното изключително съвещание на парламентарната комисия по просвета и медии. То беше планувано от ръководителя Вежди Рашидов по проблема с настояването за покачване на бюджета на БНР, което да даде опция за покачване на заплатите на музикантите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР