Музикалният директор на Ла Скала“ в Милано – диригентът Рикардо

...
Музикалният директор на Ла Скала“ в Милано – диригентът Рикардо
Коментари Харесай

Диригент прекъсна концерт в „Ла Скала“ заради мобилен телефон

Музикалният шеф на „ Ла Скала “ в Милано – диригентът Рикардо Шайи, прекъсна осъществяване в именития оперен спектакъл поради звън на мобилен телефон. „ Вдигнете, вдигнете, ние ще продължим по-късно “, по този начин се обърна към един от феновете в партера маестрото по време на концертна гала-вечер, отдадена на творчеството на Джузепе Верди. Джиесемът в салона звъннал тъкмо в „ най-емоционалния миг “ – Хора на шотландците Patria oppressa от четвърто деяние на операта „ Макбет “, съобщили са от музикалната институция за в. La Repubblica. Затова диригентът реагирал, спирайки концерта и влизайки в пряк разговор с нарушителя.

„ Виждате ли, другари, тук сме мнозина в това огромно Вердиево странствуване с оркестъра и хора на „ Ла Скала “, само че не сме сами, тъй като осъществяваме запис за Decca – Лондон, поради което ще бъдем и доста повече. Това е нещо значимо. Patria oppressa с упорития телефонен звън просто не е допустима “, били думите на диригента. След обръщението му, последвано от продължителните овации на публиката, музикантите почнали осъществяването на Хора на шотландците изначало.

Ден по-рано „ Ла Скала “ разгласи програмата си за сезон 2022/2023. Тя съдържа 14 оперни заглавия (с едно повече от предходния сезон), 8 балетни, 7 симфонични концерта, 3 огромни детски спектакъла, като са планувани общо 272 представления. Доста от заглавията са нови продукции, някои от които подготвени още от предишния сезон. Откриването, както в. „ Сега “ към този момент писа, ще е на 7 декември с шедьовъра на съветския композитор Модест Мусоргски „ Борис Годунов “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР