Музикалната драма Роди се звезда“, фантастичният екшън Черната пантера“ и

...
Музикалната драма Роди се звезда“, фантастичният екшън Черната пантера“ и
Коментари Харесай

10-те най-добри филма на 2018 година

Музикалната драма „ Роди се звезда “, фантастичният екшън „ Черната пантера “ и филмът на ужасите „ Нито тон “ са измежду 10-те най-хубави кино лентата на 2018 година. Това сочи ранглиста на Американския кино институт, който се занимава с опазването на американското кино завещание.

Американският кино институт разгласи листата за 19-ата си наградна гала, която ще се състои в Лос Анджелис на 4 януари 2019 година Той включва продукции, избрани от жури от попечители, откриватели и кинокритици като значими от културна и художествена позиция.

Институтът е организация с нестопанска цел. Той е основан през 1967 година за опазването на кино наследството на Съединени американски щати. Той поддържа националната кинематография, организира многочислени лекции и симпозиуми, в които вземат участие водещи представители на международната киноиндустрия.

Американският кино институт присъди специфична премия на лентата „ Рома “ на Алфонсо Куарон, който не дава отговор на критериите за американски филми, тъй като е сниман в Мексико, а разговорът е на испански.

А кои са 10-те най-хубави кино лентата от 2018 година? Вижте цялостния лист с шедьоврите от изтичащата година, подредени от Американския кино институт.

10. „ BlacKkKlansman “


През 1979 година афро-американски служител на реда от Колорадо, на име Рон Сталуърт се внедрява в Ку Клукс Клан и съумява да завоюва доверието на новите си „ другари “. При това се внедрява толкоз сполучливо, че даже му оферират да стане глава на един от клоновете на клана…

9. „ Черната пантера “


„ Черната пантера “ наблюдава историята на Т’Чала, който, след гибелта на татко си – краля на Уаканда, се завръща в изолираната, само че софтуерно напреднала, африканска страна, с цел да наследи трона и да заеме полагащото му се място като крал.

8. „ Осми клас “


Сюжетът на кино лентата споделя за 13-годишната Кайла. Тя е в осми клас, има търкания с татко си, пубертетът я тресе, а акнето е единствено един от всичките ѝ проблеми.

7. „ Фаворитката “


Филмът споделя за политическите измами по време на царуването на кралица Ана Стюарт. Историята е отдадена на придворната дама Абигейл, която се пробва да стане любимка на кралица Анна.

6. „ First Reformed “


Свещеник от малко паство в северната част на щата Ню Йорк се бори с отчаянието провокирано от покруса, всемирски връзки и трудно минало.

5. „ Зелена книга “


Историята споделя за другарството сред пианиста Дон Шърли и избухливия Тони Вилелонга. От екипа на Шърли наемат Тони за негов телохранител по време на концертното му турне в затънтения юг през 1962 година Макар че са от разнообразни вселени, сред двамата мъже се заражда неповторима връзка.

4. „ Ако Бийл стрийт можеше да приказва “


Отличеният с Оскар режисьор на „ Лунна светлина “ Бари Дженкинс стои зад следващата трагична история, с невероятни фрагменти и мощни страсти. Съвсем закономерно новият му филм е спряган като един от любимците в конкуренцията за редица влиятелни оценки.

3. „ Мери Попинз се завръща “


Действието се развива през 30-те години на ХХ в. по време на Депресията в Лондон. Или 24 години след действието на истинския филм. Майкъл Банкс работи в банката, където е работил и татко му. Той към момента живее на улица „ Черешово дърво “ №17 с трите си деца – Анабел, Джорджи и Джон, и тяхната икономка Елън…

2. „ Нито тон “


Иновативният екшън-трилър „ Нито тон “ е режисьорският дебют на Джон Кразински, в който човечеството е застрашено от мистериозни същества, които реагират на тон. В основните функции във кино лентата влизат Емили Блънт, Джон Кразински, Ноа Джуп и Милисент Симъндс.

1. „ Роди се звезда “


В „ Роди се звезда “ Брадли Купър и Лейди Гага сплотяват своите безспорни гении, с цел да показват реалистичната и буйна история на Джак и Али, две артистични души, които се събират на сцената и в живота.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР