Музейни работници, пожарникари и представители на обществения транспорт в София

...
Музейни работници, пожарникари и представители на обществения транспорт в София
Коментари Харесай

Недоволство и от синдикатите – различни сектори се обявиха срещу параметрите в бюджета

Музейни служащи, пожарникари и представители на публичния превоз в София се събраха на митинг покрай Народното събрание. Протест е на профсъюз КНСБ. Демонстрантите се оповестиха против параметрите в бюджета, който се гледа на второ четене. 

Музейните служащи стачкуват към този момент повече от седмица и показват недоволството си от отпуснатите средства, точно по тази причина им бяха заложени спомагателни 12 милиона лв..  Според тях обаче парите са незадоволителни и желаят 25% повече.

Огнеборците упорстват за 20% растеж на заплатите и по-добри условия на труд. Те приказваха с ръководещите, само че по този начин и не се схванаха и по тази причина митингът им продължава.

На място са и представители на публичния превоз. От синдиката декларират, че не знаят дали чиновниците ще получат заплатите си за февруари. „ Ние от Столичният градски превоз дойдохме непринудено. Ако през днешния ден не получим поддръжка от страната, какво вършим след това. Ние не желаеме да затваряме града, можем да блокираме страната, само че не желаеме, желаеме разговор и действителна поддръжка. В се София заплаща 3 милиарда и половина налози заплаща по какъв начин по този начин нямаме пари? Това е парадокс. Да спрем да разделях по политически аргументи обществото на София и останалите “, сподели Екатерина Йорданова, ръководител на транспортните синдикати в България към КНСБ.

Протестиращите са в очакване на среща с премиера Кирил Петков.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР