Музеят на дизайна в израелския град Холон организира бал за

...
Музеят на дизайна в израелския град Холон организира бал за
Коментари Харесай

Рокля от 15 хиляди монети блести на бал на кукли в Израел

Музеят на дизайна в израелския град Холон провежда бал за „ танцуващи “ кукли - манекени в костюми. 

Любопитното в облеклата е тяхното съчетаване – тениска с принт, бейзболна шапка се комбинират с кринолин; грациозен мъжки фрак - с фередже; рокля с гол тил, направена от спален чувал; елегантна рокля за танци, наметната с шал от мъжки вратовръзки. „ Черешката “ на бала е рокля от 15 хиляди монети . Необикновената дреха даже е „ участвала “ на същински ваучър – с нея е била облечена известна израелска фолк звезда.

Кураторът Ира Кейдар, определяна за една от 20-те най-хубави уредници на изложби за мода в света за годината преди пандемията, описа за БНР:

 фотография: Eran Levi Изложбата е странствуване в предишното, сегашното и бъдещето, през действителното и фантазното , с положително възприятие за комизъм. От финансова позиция е доста скъпа, само че може да бъде прегледана на един мирис за към час “.

Облеклата са дело на 30 от най-известните дизайнери , въодушевени от Алон Ливне, обличал Лейди Гага и Кейти Пери, и от художествения шеф. 

„ Каним на цели пет бала. Първият е исторически. Дизайнерът и учител по история на облеклото Мони Медник спретна по една рокля от баловете сред края на 18-и век и осемдесетте години на предишния . Специалист по електроника е „ оживил “ куклите и те ту си веят с ветрилата или се люлеят на люлки, ту си „ поправят тоалета “. По коридорите на изложбената зала е подредена експозиция на стъклени обувчици (измайсторени от транспарантна пластмаса от дизайнера Асаф Арив) като тези от 9-и век в Китай, където е зародил първообразът на приказката за Пепеляшка, до модерни, а даже има концепция за галактическа бална пантофка. Сред облеклата свети фамозната роля от оптични нишки на дизайнерката Едит Барак . В цяла една зала концепциите за шапки е дал известният сладкар Алон Шебо. Зрителите са поканени да се почувстват като Хензел и Гретел. Идеи за шапки дават освен тортите, които в действителност наподобяват като шапки, само че и плодовата салата, залята с пяна от сметана или даже чашка кафе с кроасан “. 

Изложбата " Балът " във фоторазказ на Феня Декало. 





Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР