Музеят Лудвиг в Кьолн, Германия, обяви, че ще направи изложба

...
Музеят Лудвиг в Кьолн, Германия, обяви, че ще направи изложба
Коментари Харесай

Германски музей излага фалшификатите си в изложба

Музеят " Лудвиг " в Кьолн, Германия, разгласи, че ще направи галерия с фалшификатите измежду творбите си. Музеят има една от най-богатите сбирки с съветско авангардно, само че скорошно следствие откри, че огромна част от творбите са подправени.

Мащабното изследване включва 600 творби на съветски майстори от интервала 1905 – 1930 година Досега музейни специалисти са изследвали общо 49 картини, от които 22 са имитации. Резултатите от проучването са показани на специфичната галерия " Руският авангард в Музея " Лудвиг " – оригинали и имитации, въпроси, проучвания, пояснение ", която към този момент е открита и ще бъде налична за гости до 3 януари идната година. Сред художниците са Казимир Малевич, Александър Родченко и Наталия Гончарова и други

Потокът от имитации „ замърсява “ пазара на изобразителното изкуството от десетилетия, а откритията за творбите в музея " Лудвиг " хвърлят нова светлина върху клопките при пазаруването, продаването и колекционирането на съветско авангардно изкуство. Години наред от самия музей също не са знаели, че картините са подправени.

, учреден от дарения на шоколадовия магнат Питър Лудвиг през 70-те години, е прочут с това, че съхранява една от най-големите сбирки на съветско авангардно изкуство в Западна Европа. Питър Лудвиг и брачната половинка му Ирен са запалени колекционери и когато тя умира през 2010 година, завещава на музея близо 600 съветски произведения.

" След дълъг интервал, в който тематиката бе табу, от ден на ден музеи стават по-открити за това по какъв начин постъпват с творбите, които не са истински. Така обменят познания ", гласи изказване на кураторите на изложбата. Те показват още, че творбите на съветски авангардни актьори постоянно са обект на фалшификации поради въздействието на сталинизма върху изкуството.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР