Музей-галерия Анел“ в София представя най-новата изложба на художника Владимир

...
Музей-галерия Анел“ в София представя най-новата изложба на художника Владимир
Коментари Харесай

Владимир Пенев с нова изложба в София

Музей-галерия „ Анел “ в София показва най-новата галерия на художника Владимир Пенев, почетен жител на Димитровград.


„ Пътеки на времето “ ще продължи до 14 април. Зрителите ще имат опцията да видят огромна експозиция с повече от 60 живописни творби на Владимир Пенев.

Платната са създавани в годините в разнообразни точки на света. Художникът прави креативна ретроспекция на главните цикли в живописта и показва своята философия в изкуството през призмата на персоналните си прекарвания.

Идейният ключ е в поезията на татко му, Пеньо Пенев – „ Всеки своя пътека си има / Всеки бърза и търси индивида “. Негови стихове ще прозвучат на церемонията по разкриване на изложбата.


Владимир Пенев е член на Съюза на българските художници от 1981 година Участва в съвсем всички общи художествени изложения в България, както и в редица представителни изложения на българското изкуство в чужбина: Виена, Берлин, Токио, Амстердам, Лондон и други

Произведения на Владимир Пенев имат Националната художествена изложба, Софийска градска художествена изложба, съвсем всички художествени галерии в страната, както и частни сбирки в България и чужбина. Работи в разнообразни живописни жанрове: фигурална комбинация, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж. Автор е на фрески./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР