Mutua Madrid Open, първи кръгНаоми Осака – Анастасия Потапова 6-3,

...
Mutua Madrid Open, първи кръгНаоми Осака – Анастасия Потапова 6-3,
Коментари Харесай

Осака с отлично начало в Мадрид, победи за Мугуруса и Андрееску


Mutua Madrid Open, първи кръг
Наоми Осака – Анастасия Потапова 6-3, 6-1


Наоми Осака разгласи, че ще опита да направи най-хубавия си клей сезон и най-малко началото е обещаващо. В мач от първия кръг на WTA 1000 шампионата в Мадрид някогашната №1 победи с 6-3, 6-1 Анастасия Потапова като по този метод постави завършек на серия от девет следващи победи за рускинята.

Като квалификантка Потапова завоюва WTA 250 шампионата в Истанбул през предходната седмица, а в Мадрид мина през Дария Савил и Кристина Младенович в пресявките.

За Осака това бе първи мач от финала в Маями насам, само че това не ѝ попречи да стигне до триумф след единствено 62 минути на корта.

Японката първа загуби подаването си за 2-3 в първия сет, само че стигна до рибрейк на 0, който даде старт на серия от шест следващи гейма в нейна изгода.

Потапова взе подаването си за 1-2 във втората част, само че това бе единственото, до което стигна до края на мача.

Във втори кръг Осака, която взе участие с уайлд кард, чака победителката от мача сред Сара Сорибес Тормо и Анастасия Павлюченкова.

Успешно завръщане на корта и за Гарбине Мугуруса, която не бе играла от Индиън Уелс насам. Испанката стигна до 7-5, 6-2 над Айла Томлянович. За нея следва мач с Анхелина Калинина, победила със 7-5, 6-4 над Слоун Стивънс.

Бианка Андрееску мина през три сета, с цел да преодолее съпротивата на Алисън Риск – 6-4, 3-6, 6-0.

Във втори кръг ни чака доста забавен дуел сред канадката и Даниел Колинс, която в профил със 7-5, 6-0 завърналата се на корта за първи път от повече от година и половина Моника Пуиг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР