Мустафа Емин, съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев, който

...
Мустафа Емин, съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев, който
Коментари Харесай

„Ще се видим в съда“: Мустафа Емин хвърли оставка след случая в „Пирогов“

Мустафа Емин, съветникът на министъра на защитата Тодор Тагарев, който влезе в публичния фокус около случая в „ Пирогов “ и държанието му пред медицинския личен състав, е подал оставка.

Случаят закупи известност в края на август, когато здравна сестра от болничното заведение разгласява роман на случая, а постът ѝ беше публикуван на формалната фейсбук страница на болничното заведение. В изказванията на здравната сестра се показва, че
Емин се е държал надменно и е изискал дете от шокова зала да бъде изведено, с цел да влезе неговото.
Твърди се също, че е отправил закани и употребявал името на здравния министър.

Вътрешна инспекция на болничното заведение откри, че от здравна позиция са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в границите на Спешното поделение, а от болничното заведение излязоха с невиждана досега позиция. В нея се показва, че е тъжно, когато „ обществени лица дават неприятен образец с нападателно отношение и пренебрежение към здравното съсловие и структури„. В същото време министърът на защитата Тодор Тагарев изиска от здравния министър инспекция по случая и да се откри по какъв начин са се развили събитията.

Междувременно Емин, който е кадър на „ Да, България “, разгласи, че
подава оставка от поста си.
„ Подавам оставка от позицията консултант в политическия кабинет на министър Тагарев, с цел да се приключи офанзивата против него и държавното управление. Ще защитя името и достолепието си с доказване на истината за връзката ми с личния състав в болница Пирогов в съда, като съм признателен за помощта на лекарите и сестрите и не одобрявам обвиняванията и внушенията от постове и вътрешни инспекции. „ Замразявам “ присъединяване си в Националния съвет на „ Да България “ – значимо е инспекцията да бъде безпристрастна.

В послание в профила си във Facebook той благодари за поддръжката, която е оказана от фамилията, приятелите, сътрудниците му и „ стотици български жители, които ценят истината и човешкото достолепие и не одобряват метода на моето оклеветяване„.

„ С опита си от тази осведомителна офанзива против мен желая да предупредя, че този напън ще нараства и разрушава доверието, ще опълчва и предизвика експанзия – дано дружно се противопоставим на тази опасност “, написа още Емин.

Случаят с Емин беше употребяват интензивно от сътрудниците на ПП-ДБ в ръководството ГЕРБ.  Костадин Ангелов, който беше здравен министър в последния кабинет на Бойко Борисов,
прикани военният министър Тодор Тагарев да подаде оставка.
„ Изисках и прочетох цялата документи по скандалния случай за дейностите на Мустафа Емин в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. В документите написа, че господин Емин е показал „ вербална експанзия “ и е „ отправял закани като загатва за интервенция от министъра на опазването на здравето “. Поискал е „ да се снабди с имената на целия медицински личен състав, взел участие в прегледа и лекуването на детето му “, „ за да бъдат показани на министъра на опазването на здравето “, написа в понеделник на страницата си във „ Facebook “ националният представител и някогашен министър на опазването на здравето.

В същото време съпартиецът му Христо Гаджев още веднъж посредством обществените мрежи разгласи, че в Комисията по защита са получени резултатите от инспекцията в болничното заведение, която е завършила на 31 август.

„ Изводът, който може да се направи от събраните по преписката документи и от камерите за видеонаблюдение е, че на 28.08.2023г. господин Мустафа Емин е показал вербална експанзия, със спокоен звук, по отношение на чиновниците на УМБАЛСМ „ Н.И. ПИРОГОВ “ ЕАД и е направил корист със служебно състояние “, написа Гаджев, който добавя, че чака управленията на Политическа партия и Демократична България, както и министър Тагарев и министър председателят Денков да реагират по случая.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР