Мурсия. Дали училище на плажа не звучи като мечта? След

...
Мурсия. Дали училище на плажа не звучи като мечта? След
Коментари Харесай

Reuters: Ученици от Мурсия смениха класните стаи с уроци на плажа

Мурсия. Дали учебно заведение на плажа не звучи като фантазия? След една година на отдалечено образование и обществено разграничаване образователно заведение в испанския район Мурсия направи тъкмо това в опит да комбинира чистия въздух с нов метод на преподаване, предава Reuters .

Училището „ Феликс Родригес де ла Фуенте “ разполага спретнато портативна дъска и редици зелени бюра на пясъчните крайбрежия на Плая де лос Ниетос (Плаж на внуците).

„ Безопасно е, децата се забавляват отлично “, твърди преподавателят по британски език Хуан Франциско Мартинес. „ Това, което научават тук, не се не помни “, безапелационен е учителят.

От организацията означават, че по време на уроците „ някои боси възпитаници мърдаха пръсти в пясъка, до момента в който други се навеждаха над работните си тетрадки, с цел да попречат напразно да ги издуха в морето “.

Уроците са част от по-широк план, прочут като Fresh Air, който има за цел да сътвори по-добро качество на въздуха за децата по време на пандемията от COVID-19, в това число посредством образование навън.

Учителите стартират да приготвят плажа в 8 часа сутринта. В спонтанната класна стая „ влизат “ осем класа на ротационен принцип. Уроците са с дълготрайност от 20 минути.

Децата в учебното заведение са на възраст от 3 до 12 години. Досега не са регистрирани случаи на ковид измежду тях.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР