Мултимилиардни инвестиции в електрическите автомобили и транспортните услуги, а не

...
Мултимилиардни инвестиции в електрическите автомобили и транспортните услуги, а не
Коментари Харесай

Volkswagen поставя акцент върху електрическите автомобили, оставяйки разпродажбите на активи на втори план

Мултимилиардни вложения в електрическите коли и транспортните услуги, а не ликвидация на активи - макар упованията на анализатори и банкери. Това е рецептата, която във Volkswagen се надяват, че ще донесе ярко бъдеще на концерна, споделя Reuters след изявление с Томас Седран, който оглавява звеното за тактика за развиване.

Скандалът " Дизелгейт " към този момент коства на Volkswagen над 25 милиарда $ и това сътвори упования, че най-големият авто производител в Европа ще стартира да разпродава активи, с цел да покрие разноските.

Седран и компанията не считат по този начин: концернът няма да бърза с продажбите, които по този начин или другояче срещат опозиция от синдикатите, а и финансовите доклади са повече от приемливи.

" Много по-важно сега е да дискутираме новите бизнес благоприятни условия пред компанията ", сподели той.

Вече стана ясно, че Volkswagen е изискал банки да създадат разбор за продажбата на Ducati и производителят на скоростни кутии Renk, както Money.bg писа. Не липсват и предложения, като по информация на Reuters те са сред 1.3 и 1.5 милиарда евро и включват предлагането от Benetton. Но евентуалните покупко-продажби нямат поддръжката на болшинството в надзорния съвет на концерна, в който половината места са заети от синдикати.

Продажбата към момента е на дневен ред, защото " парите, които би трябвало да платим за абсурда с нездравословните излъчвания би трябвало да дойдат от някъде ", само че опциите са " доста повече, в сравнение с се приказва в общественото пространство ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР