Мухаррем Индже, съперникът на Ердоган на президентските избори в Турция

...
Мухаррем Индже, съперникът на Ердоган на президентските избори в Турция
Коментари Харесай

Мухаррем Индже, съперник на Ердоган пристига на Тюркян чешма

Мухаррем Индже, противникът на Ердоган на президентските избори в Турция през 2018 година, е в Кърджали.

 

Той ще се включи в отбелязването на 38-годишнината от мирните митинги против промяната на имената на турците в България, ще посети Тюркян чешма в село Могиляне, пише 24rodopi.com.

Това заяви Бейхан Мутлу от регионалното управлението на „ Партия на родината “ в Измир.

Мухаррем Индже (Muharrem İnce) беше претендент на Републиканската национална партия (СНР) за президент, само че през май 2021 година записва Memleket partisi (Родина).

 

Семейството на 58-годишния Мухарем Индже е имигрирало в Турция от региона на Драма, Гърция, а тъстът му е наследник на изселници от Кърджали.

Един от най-хубавите оратори в Турция, който държа речи в две следващи години на манифестации край Тюркян чешма в кирковското село Могиляне, споделя: „ Турците в България заслужават Нобелова премия за мир, тъй като извоюваха тази народна власт без кръвопролития “.

Мухаррем Индже е гостувал и в Кърджали.

Да си напомним и думите на Мухаррем Индже в Могиляне на 26 декември 2016 година (след като стана ясно, че партията на Ердоган стои зад плана ДОСТ):
„ Религията, вярата и етническата еднаквост на хората са в основата на мощната народна власт. Тези такъми се съставляват от достойнството на обособената персона. Никой не би трябвало да се интересува от моята религия и вяра, тъй като те принадлежат към моята персона. Държавата също не би трябвало да се занимава с тези такъми. Гъркът би трябвало да бъде горделив със своята етническа принадлежност, по този начин както българинът или турчинът - със своите етноси. Това се отнася и за религиите – и за мюсюлманина, и за християнина.

Държавата би трябвало да бъде прислужник на своя народ, като построява пътища, прекарва електричество, разкрива работни места, обезпечава качествено опазване на здравето и обучение. И това се отнася за всяка една страна – и за Турция, и за България, и за Гърция, Германия, Русия. Държавата би трябвало да бъде сляпа и необременена, когато обслужва своите жители. Не би трябвало да ги дефинира по етнически или набожен симптом. Това би трябвало да се реализира посредством политика на равнопоставеност измежду жителите ѝ. И ето, в случай че успее да реализира тези цели, една страна ще бъде могъща, а нейните жители – щастливи.

Вие сте български жители, само че етническата ви принадлежност не е българска. Трябва да изразявате това без да се страхувате, само че и да работите устремено за просперитета на България, тъй като сте български жители

Ние политиците, които идваме от Република Турция, сме с вас не с цел да ви даваме насоки, а тъй като сърцата ни са сплотени и обединени. Трябва да пренебрегнете със мощен размах всички тези политици, които са тук, с цел да ви направляват, и които желаят да ви ръководят. Нашите цели са напълно разнообразни, а точно да изпълним мощна връзка с вас, като сме дружно, един до друг. Ако ви забодат с бодил, ще ни лишават сърцето, в случай че ви отрежат пръстите, ще откъснат нашите ръце. Точно това е повода да бъдем тук, с цел да обединим нашите сърца, а не с цел да ви даваме насоки, да ви управляваме или ви използваме като инструмент във вътрешнополитическите проблеми на Турция, или пък да събираме гласове от вас.

Човешката история е изпълнена с битки за свободи и народна власт, каквато битка водите вие отдавна насам. Ние следим тези процеси и ви уверяваме да не се страхувате, тъй като историята е очевидец, че времето е най-хубавият измерител за правотата на борците за независимост. Вашата битка е обективна и вярна. Не се отхвърляйте от вашия път.

Вижте какво споделя Пир Абдал Султан (известен турски стихотворец от Средновековието): Ако кадиите и мюфтиите пишат фетва (б.р. мнение по теологичен или юридически въпрос), в случай че ще с кама да отрежат главата ми, в случай че ще всеки се откаже от своя път, аз не бих се отказал от моя път “.

Според неофициална информация Индже е дошъл в Кърджали през вчерашния ден и се настанил в дребен хотел в центъра на града край Арда.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР