Муай-тай боецът Антони Дюран обяви, че се оттегля от спорта,

...
Муай-тай боецът Антони Дюран обяви, че се оттегля от спорта,
Коментари Харесай

Муай-тай боец се оттегли, след като уби съперник

Муай-тай боецът Антони Дюран разгласи, че се отдръпва от спорта, откакто последния му противник умря от удар получен от французина. Тайландският войник Фанфет Фандунгчай почина сед мача с Дюран на 15 юли. 25-годишният тайландец получи жесток лакът в челюстта в петия рунд на мача им.

Фадунгчай удари главата си в земята и изпадна в безсъзнание. ММА боеца незабавно бе откаран в болница в Банкок, само че лекарите оповестиха мозъчна гибел поради сериозен кръвоизлив в мозъка. Фадунгчай 9 дни бе държан жив от машини преди да почине предишния уикенд.

Дюран разгласи отдръпването от спорта след кончината на противника си, тъй като се усеща виновен за гибелта му.

„ Знам, че не съм виновен за това, което се случи, само че не мога да спра да мисля за рисковете. В един миг би трябвало да очакваш нещо такова да се случи. Това е огромен потрес, може би е получил доста удари преди нашия мач. Бихме се пет рунда и това бе един от последните ми удари… Разбира се, че се усещам виновен. Никой не може да отстрани това от главата ми “, написа във Facebook Дюран.

„ Въпреки всички послания и известия, които получих в опит да ме ободрят, аз съм доста печален. Неочаквано е, само че е орис. Нямам право да и се опълчвам. Надявам се, че той почива в мир. Обещавам на майка му, жена му и дребното им момиче да им оказвам помощ финансово до момента в който не ми кажат, че към този момент нямат потребност от това. Това бе 28-ия ми пердах и финален за мен. Няма да се върна повече. Благодаря на всички и скърбя тези, които са жертвали толкоз доста, с цел да ме видят на върха “, приключва Дюран.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР