МРРБ издава ударно разрешения за строеж в кризата. От началото

...
МРРБ издава ударно разрешения за строеж в кризата. От началото
Коментари Харесай

Ще ремонтират част от пътя Провадия-Дъскотна-Айтос с обща дължина 33.4 км.

МРРБ издава стремително позволения за градеж в рецесията. От началото на годината са издадени общо 22 разрешителни за градеж, а в изключителното състояние – 6

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) е издало шест нови разрешителни за градеж на инфраструктурни обекти от началото на изключителното състояние. Данните на ведомството демонстрират, че от началото на годината общият брой на издадените позволения е 22, което е с три броя по-малко от същия интервал на предходната година.

Две от новоиздадените разрешителни са за подобекти от плана за удвояване и електрификация на сектор от железопътната линия Карнобат-Синдел на територията на община Аврен и за рехабилитация на две прави от третокласния път Провадия-Дъскотна-Айтос с обща дължина 33.4 км.

Другите позволения за градеж са за създаване на офисни пространства и образователна зала в постройката за ръководство, личен състав и учебно-тренировъчен център на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “, за замяна на високоволтови разединители на площадката на централата, реорганизация и рационализация на рибарско пристанище „ Мичурин “ в Царево и за градеж и подсилване на свлачище на първокласния път Кюстендил-Радомир-Перник.

Очаква се да бъде допълнена от възложителите плановата документи за още 6 обекта, след което капиталовите планове ще бъдат утвърдени и ще бъдат издадени позволения за градеж и за тях. Те са за създаване на непрекъсната жп линия и оборудване за пресичането ѝ, както и за краткотрайна жп линия по отношение на модернизацията на пътя Калотина-Софийски околовръстен път (СОП).

Предстои издаване на позволение за градеж на два сектора с обща дължина близо 13 км от плана за рационализация на пътя Калотина-СОП, сектор с дължина 0.5 км от лот 3.1 на Автомагистрала „ Струма “, рационализация на жп сектора Елин Пелин-Ихтиман. Презаверено е и разрешението за градеж за главен ремонт на близо 8 км от второкласния път Костинброд-Берковица-Монтана.

През интервала на изключително състояние със заповеди на заместник-министър на районното развиване и благоустройството е позволено разработване на план за капиталова самодейност за рационализация на жп линията София – Перник – Радомир, изменение на проектите за застрояване на поземлени парцели в община Елин Пелин по отношение на осъществяването на плана за рационализация на жп линията София – Пловдив и разработване на план за изменение на устройствения проект за реконструкцията на съществуващи инженерни мрежи при модернизацията на близо 31.5-километров сектор от първокласния път Калотина – Софийски околовръстен път. /provaton.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР