Мрежата на националните сужби за защита на конкуренцията в Европйеския

...
Мрежата на националните сужби за защита на конкуренцията в Европйеския
Коментари Харесай

ЕС няма да спазва строго антимонополните правила по време на епидемията

Мрежата на националните сужби за защита на конкуренцията в Европйеския съюз разгласи, че разрешава на доставчиците да координират разпределянето на артикули, които са нищожни или дефицитни, без да се притесняват, че може да нарушат антимонополни права. В същото време се насочва предизвестие да не се надуват цените на тези артикули.

Решението на European Competition Network (ECN) е поради необикновената обстановка на пазарите, основана от ковид. В мрежата членуват Европейската комисия и националните организации в 27-те страни членки. Позицията идва, откакто Англия облекчи антимонополния режим, с цел да разреши на супермаркетите да си сътрудничат в рапределянето и даже в налагането на ограничавания в броя на дефицитни артикули, които продават.

Миналата седмица и гръцката антимонополна комисия се базира на епидемията за облекчение на разпоредбите за връзки сред производители и търговци. Германската работа разгласи, че разрешава фирмите да си сътрудничат поради сегашните условия.

Позицията на ECN

От ECN споделят, че за известно време няма да се намесват " интензивно против нужни и краткотрайни ограничения, целящи отбягване дефицит в доставките ".

Но организацията предизвести фирмите да не се пробват да извличат прекомерни облаги от изключително търсени артикули като медицински маски и дезинфектиращ гел. Няма да се поколебаем да се намесим против компании, възползващи се от обстановката, се споделя в известието.

Освен това в текста се показва, че определянето на оптимални цени, разрешено другояче единствено в изключителни условия, може да се окаже потребно в сегашната конюнктура като инструмент търговците да не подвигат безпричинно крайните цени.

Съвместното изказване на Комисията и националните организации ще обясни при какви правила работят фирмите, споделя пред " Ройтерс " Асимакис Комнинос, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма White & Case. " Това се очакваше, тъй като предлага съгласуван отговор на рецесията и е значимо за бизнеса конкретизиране. То демонстрира също обща позиция на всички, както и че сегашните правила са гъвкави. "

Компаниите, които се съмняват дали не са в нарушаване на режима, могат да се извърнат за уточнения към Европейската комисия, EFTA Surveillance Authority или националните комсии за защита на конкуренцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР