Мръсен въздух в 10 от градовете в България отчита Изпълнителната

...
Мръсен въздух в 10 от градовете в България отчита Изпълнителната
Коментари Харесай

Мръсен въздух в 10 града у нас


Мръсен въздух в 10 от градовете в България регистрира Изпълнителната организация по околна среда. Най-сериозно във вторник е било замърсяването в квартал "Тракия " в Пловдив, където фините прахови частици са били съвсем два пъти над нормата. Мръсен е бил въздухът във Видин, Ловеч, Горна Оряховица, Сливен и Шумен, осведоми "Нова телевизия ".
Над нормата са индикаторите и за столичните квартали "Надежда ", "Хиподрума ", "Павлово " и "Младост ". Мерките против мръсния въздух, препоръчани от Столична община, провокираха вълна от реакции. Всички станции в столицата са отчели равнища рискови за здравето във вторник.
Припомняме, че през днешния ден транспортната комисия в общината се събра изключително още веднъж, с цел да се обсъдят ограниченията против мръсния въздух. На дневен ред са рестриктивните мерки за коли в центъра на града.
През 2017-а колите в София са се нараснали фрапантно. Само новите софийски регистрации са били близо 64 000 – или приблизително по 190 автомобила дневно. Сега концепцията на общината е да държи тези коли вън от центъра. При прогноза за замърсяване от четири пъти над нормата „ синя зона да бъде неразрешена.
Отпадна провокиралата полемики концепция за двойно по-скъпа "Синя зона " - от 2 на 4 лева, и гратис паркиране в буферните паркинги. Вместо това напълно ще се не разрешава паркирането на някои места като се изключи колите със специфичен режим на придвижване. Ще се не разрешава и влизането в централната част на коли с четни или нечетни номера. Не беше взето решение и за безвъзмезден градски превоз, той остава заплатен – против "зелен билет " за цяла градска мрежа денем на цена 1 лев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР