Мозъкът с по-малък обем се наблюдава при мъжете, които гледат

...
Мозъкът с по-малък обем се наблюдава при мъжете, които гледат
Коментари Харесай

Гледащите порно имат по-малко сиво вещество

Мозъкът с по-малък размер се следи при мъжете, които гледат постоянно порно, оповестява БГНЕС, базирайки се на  в. " Индипендънт ".

Учените открили понижени размери на сивото вещество при хора, гледащи постоянно фрагменти с порно, в сравнение с при тези, които не се отдават на телевизионна или видео пристрастеност.

Според експерти това е първото доказателство за връзката сред размера на мозъка и постоянното гледане на извънредно полов материал. Връзка има, само че това не е доказателство дали има взаимозависимост сред понижаване на размера на мозъка и порното. Д-р Симоне Кюн от " Макс Планк " - Берлин, споделя, че към този момент лекарите не могат да отговорят ясно на този въпрос. " Не е ясно, да вземем за пример, дали гледането на порно води до промени в мозъка или хората, родени с мозък от избран вид се пристрастяват към порното ", добавя лекарката.

Тя и нейните сътрудници основават проучванията си върху следене на въздействието на порното върху 64 мъже на възраст сред 21 и 45 година, които са физически здрави. В проучвания е включено сканиране на мозъците на мъжете и наблюдаване както на размера на мозъка, по този начин и на реакцията при гледане на порно. Резултатите от проучването са оповестени в профилираното списание по психиатрия JAMA.

Други доктори обаче слагат под подозрение резултатите и изводите от проучването

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР