Моята позиция е ясна отдавна, от самото начало на този

...
Моята позиция е ясна отдавна, от самото начало на този
Коментари Харесай

Румен Радев пак настръхна заради сделката за изтребителите

Моята позиция е ясна от дълго време, през цялото време на този развой - държавното управление е длъжно да обезпечи оперативните качества и техническата поддръжка на този аероплан по този начин, както те бяха създадени от Министерството на защитата, признати от Министерски съвет и одобрени от Народното събрание. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за утвърждения от държавното управление отчет за покупка на изтребители F-16 за българските Военновъздушни сили, оповестиха от прессекретариата на президента.

Радев уточни, че все още има сензитивно разминаване с в началото заложените от страната ни параметри и качества. Налице е тотална доминация на политическите претекстове над оперативните качества, а изискванията за техническа поддръжка на този аероплан, които се отсрочват във времето и ще се оскъпяват доста, могат да обезсмислят плана.

Запитан дали оповестената цена от 1.256 милиарда $ е огромна или дребна за покупката на 8 изтребителя, президентът разяснява, че това зависи от включеното в тази цена. „ Ако вътре има всичко належащо по този начин, както е създадено и изпратено от нас в настояването за даване на оферта и по този начин, както беше оповестено от американското държавно управление с всички пакети и цялостни качества - цената е допустима, само че в случай че ги няма тези неща – планът губи смисъл “, съобщи президентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР