Моята книга “Аз, виртуалният астронавт ще бъде изстреляна в космоса

...
Моята книга “Аз, виртуалният астронавт ще бъде изстреляна в космоса
Коментари Харесай

Аз, виртуалният астронавт: книгата ще полети в космоса на 25-ти ноември!

Моята книга “Аз, виртуалният астронавт ” ще бъде изстреляна в космоса на 25-ти ноември. Изстрелването ще бъде осъществено от космодрума на п-ов Махия в Нова Зеландия чрез американска ракета “Електрон ”. 

Поради непредвидени условия обаче полетът на “Аз, виртуалният астронавт ” ще е в по-различен формат от в началото плануваното. 

Когато “Електрон ” се насочи в космоса на 25-ти ноември, на борда на ракетата ще има шест спътника за разнообразни частни компании, създадени от оператора Alba Orbital. Повече информация за спътниците има на уеб страницата на RocketLab USA. Първоначално обаче се планираше спътниците да са седем. За огромно страдание един от тях, “Дискавъри ” на американската компания Mini-Cubes, не съумя да бъде качен на борда заради проблеми с документите. Стартът му е пренасрочен за април 2020-та година. “Аз, виртуалният астронавт ” трябваше да полети на борда на “Дискавъри ” с него. 

Поради обстоятелството, че няма подготвеност за “Дискавъри ”, с цел да няма забавяния за клиентите на Mini-Cubes, микрочипът, на който “Аз, виртуалният астронавт ” е записана дружно с показаната нагоре фотография, ще бъде прикачен не на сателит, а на AlbaPod – разпределителя, който ще освободи останалите шест спътника в космоса след въвеждането в орбита на 25-ти ноември. От Alba Orbital са се съгласили да прикачат чипа на AlbaPod, а чипът с книгата е отпътувал за Нова Зеландия през вчерашния ден, на 5-ти ноември. 

Неочакваното развиване открива нова опция – “Дискавъри ” ще лети през април 2020-та година. Тогава книгата “Аз, виртуалният астронавт ” ще полети наново – този път на борда на самия сателит! 

Напомням на читателите, че книгата “Аз, виртуалният астронавт ” може да бъде поръчана в електронен вид за цена от 5 лв. или в книжен вид за цена от 8 лв. от уеб страницата на книжарница “Книгите ” (линк тук), в електронен вид за цена от 5 лв. от уеб страницата на книжарница “Хеликон ” (линк тук), или на място в книжарница “Български книжици ” на адрес гр. София, ул. Аксаков 10.

Всеки от вас може да изпрати своя фотография в космоса при последващи задачи от уеб страницата на компания Mini-Cubes на този линк. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР