Мотото тази година е Да опазим Земята от пластмасата, защото

...
Мотото тази година е Да опазим Земята от пластмасата, защото
Коментари Харесай

След 13 май потребителите могат да си искат парите от туроператорите за неосъществени пътувания

" Мотото тази година е " Да опазим Земята от пластмасата ", тъй като тя се оказва един от най - огромните и рискови замърсители " , уточни в " Преди всички " - Богомил Николов от " Асоциация дейни консуматори " по отношение на отбелязването. " Пластмасата се оказа, че завладява и микросвета , тъй като като се разпада, тя завладява все по-голяма част от океаните, след това попада в рибите, които ние слагаме на трапезата си. И тези наши действия се връщат като бумеранг .

От юли месец към този момент няма да можем да употребяваме пластмасови принадлежности за еднократна приложимост , с инструкция на Европейски Съюз се постанова това, част от пластмасите в това време могат да се преработват и компаниите би трябвало да рециклират тези пластмаси, като би трябвало да се търсят и други не толкоз рискови артикули, които да заместят пластмасата ", сподели още Николов.

 ЕПА/БГНЕС

По думите му като че ли обществото става все по-поляризирано по опазването на околната измежду а - едните бързат да е чисто, само че има други, които мърсят и то като че ли преднамерено.

" Всъщност ние би трябвало да почитаме и да насърчаваме хората, които се грижат общото пространство да е чисто, да да караме другите да се срамят от това, че мърсят... И по тази причина аз не мога похваля жителите.

 Иначе аз имам вяра повече в убеждението, а не толкоз в санкциите и глобите за замърсяването на околната среда ", счита Николов.

" Ние открихме изсъхнало мляко в прясното мляко, което е неприемлива процедура. Според наше изследване от 17 тествани млека в 14 има изсъхнало мляко .

Няма към този момент данни какъв брой може да се сложи в млякото и по тази причина желаеме да се сложи спор по тематиката. И се надявам да се вкара норма и способ и за изпитване и да има формален надзор . "

Николов напомни също, че до 13 май тази година беше отсрочката за туроператорите по Закона за изключителното състояние, да заплатят на хората, които не са си получили парите за неосъществени пътувания , да си ги получат.

" Но ние желаеме да обърнем внимание на тематиката, че страната отпусна на туроператорите 49 млн. лева, само че по техни данни отговорностите към потребителите им са към 150 млн. лева, т.е. те могат да покрият единствено една трета от отговорностите си към хората .

И за нас въпросът остава неуреден. Потребителите би трябвало да знаят, че те имат цялостното право да си изискат парите от съответния туроператор . Има разнообразни хипотези - в случай че се заведат каузи, връщането на парите ще се забави с години, в случай че пък банкрутират туроператорите, това отново не е добре отново за решване на казуса ", това разясни още Богомил Николов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР